archief
contact
+31 6 53239630

Gerco Schröder met London vijfde op CSI Basel

BASEL – Gerco Schröder pikte zondag een aardig graantje mee op het hoogst gedoteerde indoor ter wereld. De ruiter uit Tubbergen eindigde met London op de vijfde plaats. Marc Houtzager moest met Tamino in de tweede omloop afhaken.
Gerco Schröder won de Global Champions Tour in Cannes.

BASEL
Gerco Schröder is op de slotdag van het concours hippique van Basel vijfde geworden in de Grote Prijs. De Twentse springruiter was met London, het paard waarmee hij in Londen twee zilveren medailles veroverde, ook foutloos in de barrage maar zijn eindtijd van 32,59 seconden was niet goed genoeg.

De hoofdprijs van 150.000 Zwitserse francs (ruim 120.000 euro) was voor de Portugese amazone Luciana Diniz met Lennox. Ze snelde na 30,85 over de finishlijn en troefde daarmee ook Roger-Yves Bost (CF Myrtille Paulois) en Edwina Tops-Alexander (Cevo Itot du Chateau) ruim af. Diniz is de eerste amazone die dit hoogst gedoteerde indoorconcours ter wereld wist te winnen.

Luciana Diniz rijdt Lennox naar de overwinning in Basel.
Luciana Diniz rijdt Lennox naar de overwinning in Basel.

Marc Houtzager verloor in de tweede manche de controle over Sterrehof’s Tamino en mocht niet terugkomen voor de beslissende omloop. Tamino ging gelijk al op de eerste hindernis in de fout en werd vervolgens alsmaar heter.

Uitslag
1. Luciana Diniz, Lennox, 0-30,85.
2. Roger Yves Bost, Myrtille, 0-31,50.
3. Edwina Tops-Alexander, Itõt du Chãteau, 0-32,06.
4. Emanuele Gaudiano, Cocoshynsky, 0-32,08
5. Gerco Schröder, London, 0-32,59

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel