archief
contact
+31 6 53239630

Dave Erkamp pakt Friese dressuurtitel in ZZ-licht met Vanilla Seven

SNEEK – De zwaarste Friese dressuurtitel ging zaterdag verrassend naar Dave Erkamp en Vanilla Seven. De combinatie wist in de ZZ-licht de ervaren Jiska van den Akker achter zich te laten. Harmina Holwerda was in de Z2 de beste.

SNEEK
Dave Erkamp greep zaterdag in Sneek de Friese indoor dressuurtitel in de ZZ-licht. De nog vrij jonge combinatie scoorde 62,65%.

De Friese kampioen in de ZZ-licht Dave Erkamp met Vanilla Seven. ©Claudia Reinsma
De Friese kampioen in de ZZ-licht Dave Erkamp met Vanilla Seven. ©Claudia Reinsma

De ruiter uit Berlicum, oorspronkelijk uit Noord-Holland afkomstig, had niet op de titel durven hopen, want hij rijdt Vanilla Seven (OO Seven x Aktion) nog geen jaar. Zonder druk ging Erkamp de strijd aan, met als enige doel lekker te rijden. Dat lukte en in het klassement wist hij de ervaren Jiska van den Akker met Valiant (62,40%) en Annette Verbeek met Zephyros (60,22%) achter zich te laten.

In de Z2 was Harmina Holwerda de afgetekende winnares met Petrus Pj, vooral dankzij een heel goed gereden kür. Hergen van Hall pakte de tweede plaats met O’Marado’s Boris op bijna twee procent achterstand. Daarna volgde Janny de Jong met Gentleman. De Z1 leverde de titel op voor Marsja Dijkman met Sake.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share