Home » Dave Erkamp pakt Friese dressuurtitel in ZZ-licht met Vanilla Seven
dressuur

Dave Erkamp pakt Friese dressuurtitel in ZZ-licht met Vanilla Seven

SNEEK
Dave Erkamp greep zaterdag in Sneek de Friese indoor dressuurtitel in de ZZ-licht. De nog vrij jonge combinatie scoorde 62,65%.

De Friese kampioen in de ZZ-licht Dave Erkamp met Vanilla Seven. ©Claudia Reinsma
De Friese kampioen in de ZZ-licht Dave Erkamp met Vanilla Seven. ©Claudia Reinsma

De ruiter uit Berlicum, oorspronkelijk uit Noord-Holland afkomstig, had niet op de titel durven hopen, want hij rijdt Vanilla Seven (OO Seven x Aktion) nog geen jaar. Zonder druk ging Erkamp de strijd aan, met als enige doel lekker te rijden. Dat lukte en in het klassement wist hij de ervaren Jiska van den Akker met Valiant (62,40%) en Annette Verbeek met Zephyros (60,22%) achter zich te laten.

In de Z2 was Harmina Holwerda de afgetekende winnares met Petrus Pj, vooral dankzij een heel goed gereden kür. Hergen van Hall pakte de tweede plaats met O’Marado’s Boris op bijna twee procent achterstand. Daarna volgde Janny de Jong met Gentleman. De Z1 leverde de titel op voor Marsja Dijkman met Sake.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net