Home » Benjamin Bakker met Ulissa verrassend naar Friese titel
dressuur

Benjamin Bakker met Ulissa verrassend naar Friese titel

blokjeSNEEK | STEGEN.NET
Benjamin Bakker is Fries indoorkampioen geworden in de ZZ-licht. Hij verdiende daarmee een ticket voor de KNHS-kampioenschappen in Ermelo op 7 en 8 maart. Hergen van Hall won zowel de Z2 als de Z1.

Benjamin Bakker vormt nog maar sinds kort een combinatie met Ulissa (v. Olivi). Het duo kende geen gemakkelijke start, maar bij de titelstrijd in Sneek leek alles op z’n plaats te vallen en wist Bakker knap de controle te houden. In de eerste proef scoorde Benjamin Bakker 68,71% en nam daarmee de leiding, maar er moest nog een kür op muziek gereden worden.

De Friese kampioenen Hergen van Hall en Benjamin Bakker. ©KNHS Friesland
De Friese kampioenen Hergen van Hall (links) en Benjamin Bakker.
©KNHS Friesland

De kür had Benjamin Bakker nog maar één keer geoefend en dat maakte het voor hem natuurlijk wel spannend. Na zijn kür kreeg hij een overweldigend applaus. De score was 74,44% voor de kür en daarmee stak de kersverse combinatie ver boven de concurrentie uit. Ulissa is in het verleden ook getraind door Adelinde Cornelissen en heeft ook een nakomeling die door Bakker ook in de sport wordt uitgebracht: Absolutely Fabulous.

De tweede plaats in de ZZ-licht ging naar Margaret Schep, die met Whiskey (v. De Niro) een mooi constant optreden neerzette en op een gemiddelde van 66,93% eindigde. Harmina Holwerda eindigde als derde met Petrus PJ.

In de Z2 greep de ervaren Hergen van Hall de Friese titel. Vooral dankzij de goede kür wist hij met Captain K (v. Johnson) de concurrentie achter zich te laten. Margriet Koopmans-Wiersma eindigde met Tallina als tweede. Marsja Dijkman reed Nedinox Congfu naar de derde plaats. Zij won het eerste onderdeel, maar verspeelde haar voorsprong in de kür.

Ook in de Z1 ging de titel naar Hergen van Hall, nu met de Friese hengst Wimer 461 (v. Hinne). Met een gemiddelde van 65,81% klopte Van Hall Thea Dijkstra met Abe fan Bangazathe.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net