archief
contact
+31 6 53239630

Hennie Roffel grijpt zwaarste Friese dressuurtitel

SNEEK – Hennie Roffel eiste zaterdag in het paardensportcentrum in Sneek de zwaarste Friese dressuurtitel op. De amazone van LR Ruterwille won de ZZ-licht met Arcadia’s Citha Utopia.
Hennie Roffel met Arcadia's Citha Utopia.

blokjeSNEEK | STEGEN.NET
Hennie Roffel eiste zaterdag in het paardensportcentrum in Sneek de zwaarste Friese dressuurtitel op. De 33-jarige amazone uit Tijnje, aangesloten bij LR Ruterwille, won de ZZ-licht met Arcadia’s Citha Utopia.

Hennie Roffel met Arcadia's Citha Utopia.
Hennie Roffel werd kampioen in de ZZ-licht met Arcadia’s Citha Utopia.

Na de diverse selecties kwamen tijdens de finale vier combinaties aan de start. De ontknoping was spannend en de verschillen waren uiteindelijk minimaal. Roffel eiste de titel op met een eindscore van 64,910%. Ze stelde haar overwinning veilig in de kür.

In de reguliere proef was Yvonne Snieder de beste, maar in de kür scoorde ze minder, waardoor ze in het klassement als tweede eindigde met Armyn P&P. Bobbie Ydema werd met Caramba derde en Bennie van es met Maurits van Nassau vierde.

Hennie Roffel
,,Yeahhhh, ik ben mega blij!!! Fries kampioen ZZ-Licht geworden met Arcadia’s Citha-Utopia! Na de eerste proef stonden we vierde! In de kür behaalden we 68.250%. Bedankt to the music Stephan Buitenbos, Barbara Buitenbos en Gregor Tacx. En verder Carly huisinga-Terlouw, Stal Arcadia en natuurlijk mijn trotse trouwe fan pa Roffel.”

Hergen van Hall wint Z2
De Z2 werd gewonnen door Hergen van Hall. Hij bouwde met Donatello een ruime voorsprong op. Van Hall kwam tot een eindscore van 65,622%. In de kür moest hij zijn meerdere erkennen in Kim Pernilla Alta met Roos Stables Dorcan, maar Alta kon Van Hall in het klassement niet meer bedreigen.

De kampioenen op een rij, Laura Zwart, Hergen van Hall en Hennie Roffel.
De kampioenen op een rij, Laura Zwart, Hergen van Hall en Hennie Roffel.

De Z1 kwam met ruime voorsprong op naam van Laura Zwart en Lumen Express. Met een eindscore van 65,805% bleef Zwart baas over Harmina Holwerda met Annette PJ. Hergen van Hall deed ook hier goed mee met de derde prijs met Carrera.

Total
13
Shares
gerelateerde berichten
Total
13
Share