Duitse justitie gaat eigenaar en team rond Totilas niet vervolgen

Duitse justitie gaat eigenaar en team rond Totilas niet vervolgen

16 april 2013 23:19 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

KRONBERG

Justitie in Duitsland ziet af van een rechtzaak tegen eigenaar Paul Schockemöhle en ruiter Matthias Rath van Totilas. Dierenbeschermingsorganisatie Peta had aangifte gedaan wegens dierenmishandeling.

Matthias Rath met Totilas op het CHIO van Aken.

Matthias Rath met Totilas op het CHIO van Aken.

Volgens Klaus-Martin Rath, de vader van Matthias, ziet justitie er geen zaak in. Dat zei hij tegen het Duitse persbureau DPA. Peta stelde vorig jaar dat het welzijn van Totilas in het geding was, onder andere vanwege de omstreden manier waarop hij gereden zou worden, middels de rollkür. Ook zou het duurste dressuurpaard ter wereld, dat onder Rath nog niet zo uit de verf komt, niet op een paardvriendelijke wijze worden gehouden.

Justitie in Duitsland heeft de aanklacht onderzocht. Een speciale commissie van zes personen heeft op het bedrijf van de familie Rath zelf gekeken hoe de omstandigheden rond Totilas zijn en ziet geen aanleiding in een proces.