Home » Harrie Smolders tweede in Antwerpen met springtalent Emerald
nieuws springen

Harrie Smolders tweede in Antwerpen met springtalent Emerald

Harrie Smolders en zijn toptalent Emerald werden sterk tweede in de Grote Prijs van Antwerpen, die op de kades van de haven werd verreden. Alleen de Fransman Simon Delestre met de Nederlands gefokte Valentino Velvet was beter. Ivo Biessen (Dinteloord) reed een sterke wedstrijd met Wizard van de Silverhoeve en werd vijfde.

De wereldtop die zich niet had weten te plaatsen voor de wereldbekerfinale in Gothenburg reed dit weekend op het lucratieve viersterrenconcours in de haven van Antwerpen. Vrijdagavond won Gerco Schröder met Callahan de BMW Masters wat hem de hoofdprijs van 50.000 euro opleverde. Daarmee was de nummer twee van de huidige wereldranglijst wel de grootverdiener van het concours. In de Grote Prijs kregen Gerco en London vandaag een spring- en een tijdfout, waarmee ze als 29e eindigden.

Harrie Smolders met de hengst Emerald.
Harrie Smolders en de voshengst Emerald (archief).

De hoofdprijs van 19.800 euro ging in de Grote Prijs naar Simon Delestre met Valentino Velvet (Indoctro x Burggraaf), die in de winning round alle balken liet liggen en aan de finish twaalfhonderdste seconde sneller was dan Harrie Smolders en zijn negenjarige hengst Emerald (Diamant de Semilly x Carthago).

Smolders: ,,Ik ben bijzonder tevreden. Emerald sprong fenomenaal. Als we een jaar verder zijn kunnen we nog sneller, dan kan ik ergens nog wel een galopsprong minder maken. Maar Emerald is zo voorzichtig van zichzelf. Voor een paard van zijn leeftijd is dit wel het maximale op het moment”, zegt Smolders, die bijna een thuiswedstrijd reed. ,,De Grote Prijs was een pittige proef. Er waren er ook maar acht foutloos van de vijftig. De setting in de haven is fantastisch, volle bak publiek en de Grote Prijs werd live uitgezonden op TV. Mijn pupil Jos Verlooy en Domino werden ook nog achtste dus voor mij en Stal Verlooy kan de dag niet stuk.”

Ivo Biessen overschreed in de eerste manche en de winning round alleen de toegestane tijd en werd fraai vijfde met de eerder door Vincent Voorn uitgebrachte Wizard van de Silverhoeve.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net