Harrie Smolders en Jur Vrieling zorgen voor Nederlands feestje in Bordeaux


blokjeBordeaux | STEGEN.NET

Harrie Smolders en Jur Vrieling zorgden voor een Nederlands feestje in de Grote Prijs van Bordeaux. Smolders won het hoofdnummer met Emerald N.O.P. en Vrieling werd met VDL Glasgow vh Merelsnest fraai tweede.

Emerald
Harrie Smolders en Emerald (archieffoto).
FOTO: FEI | Dirk Caremans

Niet minder dan 14 deelnemers plaatsten zich in Bordeaux voor de barrage, met Smolders en Vrieling als enige Nederlanders. Eric van der Vleuten liep met Wunschkind een foutje op in het basisparcours.

Smolders zette in de barrage een sublieme rit neer met zijn hengst Emerald en zijn snelle tijd van 33.06 werd door niemand verbeterd. Jur Vrieling werd met een tijd van 33.62 tweede. De Fransman Simon Delestre pakte met Gain Line de derde plaats.

Complete uitslag vind je hier.