Indoor Tolbert: rubriek voor ‘veteranen’ blijkt een succes

Share
  • 5 april 2013 10:05

door: redactie, 5 april 2013 10:05

Twintig ‘veteranen’ maakten er donderdagavond tijdens Indoor Tolbert een mooie avond van. De showrubriek viel niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij de ongeveer 500 bezoekers, die de kou trotseerden, goed in de smaak.

De veteranen in de piste van de HJC-manege.  ©Helen de Koning

De veteranen in de piste van de HJC-manege. ©Helen de Koning

Voor de organisatie van Indoor Tolbert ben je al een veteraan als je de 40 gepasseerd bent. Dat vergroot het potentieel aan deelnemers natuurlijk aanzienlijk. Maar 20 durfden het uiteindelijk aan. Winnaar werd Gerrit-Jan Olde Agterhuis, 51 jaar jong, uit Rottum.

De Fries kampioen van 1983 is natuurlijk geen onbekende. In zijn tijd was hij een veel geziene en succesvolle gast op niet alleen Noordelijke concoursen, maar ook daar buiten. Olde Agterhuis rijdt tegenwoordig alleen nog voor zijn eigen trainings- en handelsstal. Olde Agterhuis heeft in het verleden paarden gereden voor onder andere Willy Sidorak, maar na diens verhuizing naar Frankrijk hing Olde Agterhuis de rijbroek aan de wilgen, om in 2003 toch weer de draad op te pakken.

De tweede plaats in de rubriek voor veteranen was voor Jacomine Deknatel. Derde werd Stephan Scheich, eigenaar van de Eswalmanege in Vries.