archief
contact
+31 6 53239630

Maureen Bonder wint met Velcaro Koninginnedagconcours in Beilen

BEILEN – De eerste serieuze krachtmeting in het buitenseizoen pakte voor Maureen Bonder goed uit. De amazone uit Schoonoord won zondag met Velcaro de ZZ-rubriek tijdens het Koninginnedagconcours in Beilen. Ook Michiel Brusse deed het goed met twee tweede plaatsen in de ZZ.
Maureen Bonder Velcaro Koninginnedagconcours Beilen

Maureen Bonder heeft  zondag de ZZ-rubriek gewonnen tijdens het Koninginnedagconcours in Beilen. De amazone uit Schoonoord won in het zadel van Velcaro van eigenaar Thijs Meppelink.

Maureen Bonder Velcaro Koninginnedagconcours Beilen
Maureen Bonder met Velcaro. ©Roos Meertens

Bonder was in de ingebouwde barrage duidelijk de snelste en eigenlijk kwam het succes in Beilen niet uit de lucht vallen, gezien de sterke prestaties tijdens haar trip naar Italië. Daar reed Bonder in Arezzo verschillende parcoursen met haar paarden Alex en Velcaro, die daar zelfs een 1.60-parcours sprong. Zo hoog stond het in Beilen natuurlijk niet, maar Maureen Bonder blijft ondanks haar buitenlandse uitstapjes ook graag in de eigen regio rijden. Zo komt ze ook in Eext en Coevorden aan de start.

Michiel Brusse uit Wapserveen werd tweede in de ZZ met Santana. Het ZZ-progressief werd een overwinning voor Martijn Veenstra met Luimstra’s Adea en de tweede prijs was voor Michiel Brusse met Ursus.

Renate Beuving neemt een hindernis met Berona. ©Roos Meertens
Renate Beuving neemt een hindernis in de klasse Z met Berona. ©Roos Meertens

Het Z-parcours werd gewonnen door Martijn Veenstra met Luimstra’s Beyou. Opvallende tweede was Renate Beuving met Berona (v. Royal Star). Tijdens de Hondsrugse Ruiterdagen in Bronneger zoefde dit paard al over 1.90 bij het barrièrespringen en ook in Beilen zag het er goed uit. En dan te bedenken dat Berona ruim drie jaar geleden als een soort bijvangst bij de familie Beuving op stal kwam en vervolgens ook nog met de gezondheid kwakkelde. Maar Berona lijkt steeds meer tot een belangrijke troef uit te groeien voor de amazone uit Odoorn.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share