Leerzame trip naar Italië voor amazone Maureen Bonder

Share
  • 1 april 2013 15:23

door: redactie, 1 april 2013 15:23

Maureen Bonder is meer dan tevreden over haar uitstapje met twee paarden naar het Italiaanse Arezzo. De Drentse amazone nam er deel aan de Toscana Tour en reed voor het eerst een Grand Prix op 1.60-niveau. Daarin liep ze met Velcaro 12 strafpunten op.

Maureen Bonder toont zich op Facebook erg enthousiast over de trip naar Italië naar het Arezzo Equestrian Centre, dat maarliefst 32 hectare omvat. ,,Ik kan terugkijken op een leuke, gezellige en vooral leerzame tour.” De Grote Prijs vond ze pittig. ,,Voor het eerst in mijn leven reed ik een parcours van 1.60. Wat is dat hoog! Velcaro deed super z’n best, hij maakte maar twee fouten.”

Maureen Bonder tussen de hindernissen in Arezzo. ©facebook.com/maureen.bonder

Maureen Bonder tussen de hindernissen in Arezzo. ©facebook.com/maureen.bonder

Ludo Philippaerts won dit hoofdnummer. De Belg was met Denver van ‘t Goemanshof duidelijk sneller in de barrage dan de Italiaan Roberto Turchetto. Jody van Gerwen werd zevende met Tantalus.

Bonder kwam ook met haar andere paard Alex in actie. Daarmee sloot ze af in het 1.45, waarin ze op de 14e plaats eindigde. De combinatie uit Schoonoord kreeg in het basisparcours één foutje. Jens Fredricson uit Zweden won dit parcours met Lunatic. Beste Nederlander was Jody van Gerwen, die Waldemar naar de 13e plaats stuurde. Hendrik-Jan Schuttert werd met Una Bella HS 15e.