Ambitieus Friezenteam SEO verzorgt shows op Fraeylemaborg in Slochteren

Ambitieus Friezenteam SEO verzorgt shows op Fraeylemaborg in Slochteren

14 mei 2013 12:00 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Het ambitieuze Friezenteam van SEO verzorgt zondag 19 mei drie shows op de Fraeylemaborg in Slochteren. Geheel in stijl van het thema sprookjes ontpopt het Friezenteam zich op eerste Pinksterdag als een echte sprookjesfee.

,,Het komt nu wel dichterbij en we krijgen gezonde kriebels”, begint Jannie Mulder te vertellen. ,,We zijn vorig jaar gestart met een viertal en nu dit jaar is het uitgebreid met een tweetal nieuwe leden. We vormen nu dus een team van zeven enthousiaste amazones met een passie voor het Friese paardenras.”

Annet Veen vervolgt: ,,Ons doel is om het Friese paardenras te promoten. We willen laten zien dat het een prachtig paard is zowel in haar verschijning als in haar karakter. Maar ook de veelzijdigheid van het Friese paard willen we laten zien. Mijn paard Murk wordt in de dressuursport uitgebracht, maar hij vindt het ook prachtig om erop uit te gaan met de menkar. Hoe veelzijdig kun je zijn?”

Friezenteam SEO

Een aantal leden van het Friezenteam van SEO.

Iets waar Eva Poppen over mee kan praten. ,,Mijn man Jacques is heel actief in de mensport en ook niet onverdienstelijk. Het Friese paard is hier uitermate voor geschikt. Daarnaast hebben wij nog een tweetal paarden, ook van het Friese ras, die ik in de dressuursport uitbreng. Het is een leuk ras om mee te werken; werkwillig, goed karakter en bovendien erg mooi om te zien,” vertelt Eva enthousiast.

Ambitieus

Het team heeft meer ambities. Coach Marian van Calker: ,,We willen ons heel graag plaatsen voor het NK in de discipline afdelingsdressuur. Afdelingsdressuur betekent dat je met een team in dit geval bestaand uit zes Friese paarden en één reserve meedoet aan de rubriek zestal rijden, uitkomend in de klasse M (Midden). Doel is om de proef zo harmonieus te rijden als dat je het alleen zou doen. Dit betekent een perfecte afstemming onderling in het tonen van de oefeningen en figuren, maar ook in hoe het team eruit ziet. De groep is nieuw in deze samenstelling. De paarden en ook de amazones moeten nog aan elkaar wennen, maar als ik kijk naar de vorderingen in de trainingen dan heb ik meer dan goede hoop dat het gaat lukken om een goede prestatie neer te zetten tijdens het Gronings Kampioenschap in juli dit jaar.”

Amanda vult aan: ,,we doen ook activiteiten buiten de trainingen om de teamgeest te versterken. Zo hebben wij net vorige week een workshop sieraden maken van paardenhaar met ons team gedaan. Een ieder heeft een plukje uit de staart van haar eigen paard geknipt en hier zijn onder andere leuke tassenhangers en kettingen van gemaakt. We verkopen de sieraden om zo geld te verzamelen om ons outfit aan te schaffen. Zo’n workshop zorgt ervoor dat we elkaar beter leren kennen en op een andere wijze samen dingen doen dan paardrijden.”

Hoe de show eruit gaat zien tijdens Fantasy op Fraeylemaborg? ,,Nou in ieder geval wordt het een sprookje om naar te kijken en te luisteren. Wat we precies gaan doen en hoe onze kostuums eruit gaan zien, hou ik nog even voor me. Een ieder moet het eigenlijk zelf gaan meemaken, dus ik wil eigenlijk iedereen oproepen om op eerste Pinksterdag naar de Fraeylemaborg in Slochteren te komen”, aldus Janine Klein.

Deel dit bericht