Christian Ahlmann met Codex One winnaar Grote Prijs van Hamburg

Share
  • 12 mei 2013 10:58

door: redactie, 12 mei 2013 10:58

Christian Ahlmann heeft zaterdag de Grote Prijs van Hamburg op zijn naam geschreven. De 38-jarige Duitse ruiter zegevierde voor 20.000 toeschouwers met zijn Olympische paard Codex One.

Christian Ahlmann met Codex One in de Grote Prijs van Hamburg.

Christian Ahlmann met Codex One in het zware parcours van de Grote Prijs van Hamburg.

Ahlmann reed met Codex One een mooie ronde, maar was pas zeker van de overwinning nadat Katharina Offel met Pour Le Poussage is de laatste barragerit twee balken afwierp. Ahlmann verzekerde zich daarmee van het hoogste prijzengeld dat in Hamburg te verdienen valt, 94.000 euro. De zege telt ook mee voor de Global Champiosn Tour.

De tweede prijs was voor de in België woonachtige Duitser Daniel Deußer met Cornet D’Amour. Hij was bijna een seconde langzamer. De Fransman Roger Yves Bost pakte met Nippon d’Elle de derde plaats.

Gerco Schröder uit Tubbergen was op London met de tiende plaats de beste Nederlander in de tweede wedstrijd van de Global Champions Tour. In de eerste manche wist Schröder als enige van de vijf Nederlandse ruiters foutloos te blijven. In de tweede ronde maakte London op de insprong van de dubbel een fout, waardoor ze als tiende eindigden.

Dressuur

Annabel Balkenhol pakte de overwinning in de Grand Prix Special. De Duitse amazone behaalde met Dablino een score van 76,917%. De combinatie won donderdag ook al de Grans Prix in Hamburg. De Britse Hannah Biggs werd tweede in de GPS met Weltzin (70,938%).

De Kür op muziek werd zaterdag gewonnen door de Noorse Lilian Jebsen en haar paard Pro-Set (73,150%), voor de Duitse Katharina Birkenholz met Don Adrosso. Aat van Essen pakte de derde plaats met MacRider Premier.

Uitslag Grote Prijs van Hamburg 2013

1. Christian Ahlmann (Marl), Codex One, 0/49.33
2. Daniel Deußer (Beerse), Cornet D’Amour, 0/50.25;
3. Roger Yves Bost (Frankrijk), Nippon d’Elle, 0/52.25;
4. Janne-Friederike Meyer (Hamburg), Cellagon Lambrasco, 0/52.65;
5. Katharina Offel (Oekraine), Pour Le Poussage, 8/56.47;
6. Rolf-Göran Bengtsson (Zweden), Casall ASK, 4/69.01;