archief
contact
+31 6 53239630

Christian Ahlmann de beste in wereld­be­ker Stuttgart

STUTTGART — Christian Ahlmann schreef de wereld­be­ker tijdens de German Masters in Stuttgart op zijn naam. De 41-jari­ge Duitser won de zware wedstrijd met Codex One. De Nederlanders kwamen er in de zware wedstrijd niet aan te pas. 
Christian Ahlmann won met Codex One de wereldbeker in Stuttgart.

STUTTGART | STEGEN.NET

Christian Ahlmann schreef vanmid­dag de wereld­be­ker tijdens de German Masters in Stuttgart op zijn naam. De 41-jari­ge Duitser won de zware wedstrijd met Codex One.

Slechts vijf combi­na­ties bleven in het basis­par­cours fout­loos tijdens de 31e editie in de Hanns-Martin-Schleyer-Halle. Daarbij zaten geen Nederlanders.

Christian Ahlmann won met Codex One de wereldbeker in Stuttgart.
Christian Ahlmann won met Codex One de wereld­be­ker in Stuttgart.

Leopold van Asten liet met VDL Groep Zidane twee spring­fou­ten note­ren, net als Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc, die er ook nog een straf­punt bijkre­gen voor tijdsoverschrijding.

Jeroen Dubbeldam reed het parcours niet uit. Hij kreeg met Classic Man al snel een fout op de steil­sprong met plan­ken en daar­na bouw­de de span­ning op en besloot Dubbeldam na een onge­luk­ki­ge sprong op een oxer om de strijd te staken.

Barrage
In de barra­ge was Christian Ahlmann met Codex One (v. Contendro) in een tijd van 49.78 de beste. Dat lever­de hem een flin­ke ovatie op van de ruim 6.000 toeschou­wers, 20 punten voor het klas­se­ment en een splin­ter­nieu­we Mercedes. Vrijdagavond won Ahlmann ook al de belang­rijk­ste rubriek. „Het was echt mijn week­end. Codex werk­te super mee en was goed voor­zich­tig”, aldus Ahlmann.

De twee­de plaats ging verras­send naar de jonge Zweed Douglas Lindelöw. Hij reed met Casello fout­loos rond in 51.02. Het was de eerste keer dat Lindelöw in Stuttgart aan de start kwam. Ook de nummer drie was een verras­sing: de Duitser Patrick Stühlmeyer met Lacan.

Uitslag vind je hier.

gerelateerde berichten
Total
4
Share