Christian Ahlmann de beste in wereldbeker Stuttgart

Share
  • 22 november 2015 19:26

door: redactie, 22 november 2015 19:26

STUTTGART | STEGEN.NET

Christian Ahlmann schreef vanmiddag de wereldbeker tijdens de German Masters in Stuttgart op zijn naam. De 41-jarige Duitser won de zware wedstrijd met Codex One.

Slechts vijf combinaties bleven in het basisparcours foutloos tijdens de 31e editie in de Hanns-Martin-Schleyer-Halle. Daarbij zaten geen Nederlanders.

Christian Ahlmann won met Codex One de wereldbeker in Stuttgart.

Christian Ahlmann won met Codex One de wereldbeker in Stuttgart.

Leopold van Asten liet met VDL Groep Zidane twee springfouten noteren, net als Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc, die er ook nog een strafpunt bijkregen voor tijdsoverschrijding.

Jeroen Dubbeldam reed het parcours niet uit. Hij kreeg met Classic Man al snel een fout op de steilsprong met planken en daarna bouwde de spanning op en besloot Dubbeldam na een ongelukkige sprong op een oxer om de strijd te staken.

Barrage
In de barrage was Christian Ahlmann met Codex One (v. Contendro) in een tijd van 49.78 de beste. Dat leverde hem een flinke ovatie op van de ruim 6.000 toeschouwers, 20 punten voor het klassement en een splinternieuwe Mercedes. Vrijdagavond won Ahlmann ook al de belangrijkste rubriek. ,,Het was echt mijn weekend. Codex werkte super mee en was goed voorzichtig”, aldus Ahlmann.

De tweede plaats ging verrassend naar de jonge Zweed Douglas Lindelöw. Hij reed met Casello foutloos rond in 51.02. Het was de eerste keer dat Lindelöw in Stuttgart aan de start kwam. Ook de nummer drie was een verrassing: de Duitser Patrick Stühlmeyer met Lacan.

Uitslag vind je hier.