archief
contact
+31 6 53239630

Christian Ahlmann met Taloubet Z de rapste in volle barra­ge Grote Prijs Stuttgart

STUTTGART — Christian Ahlmann won zondag de Grote Prijs van Stuttgart. De 41-jari­ge Duitser was de beste met Taloubet Z (v. Galoubet). De Grote Prijs telt mee voor de wereldbeker. 
Christian Ahlmann won met Taloubet Z de wereldbeker in Stuttgart. Foto: FEI | Stefan Lafrentz

🔴 Stuttgart Christian Ahlmann won zondag de Grote Prijs van Stuttgart. De 41-jari­ge Duitser was, net als vorig jaar met Codex One, nu de beste met Taloubet Z (v. Galoubet). De Grote Prijs telt mee voor de wereldbeker.

Christian Ahlmann won met Taloubet Z de wereldbeker in Stuttgart. Foto: FEI | Stefan Lafrentz
Christian Ahlmann won met Taloubet Z de wereld­be­ker in Stuttgart.
📸 FEI | Stefan Lafrentz

Van de 37 combi­na­ties die aan de start kwamen keer­den er 19 terug voor de barra­ge, een onge­kend hoog aantal. Ahlmann vloog voor 8.000 toeschou­wers als een torna­do door het parcours en bleef de Zwitser Steve Guerdat met Bianca ruim­schoots voor. De Ier Cian O’Connor werd met Good Luck derde.

Mooie afslui­ting

Voor Christian Ahlmann was het een mooie afslui­ting voor een concours dat voor hem niet goed begon. In de openings­wed­strijd werd hij met Taloubet nog uitge­slo­ten en eindig­de hij als laat­ste. Maar in de Grote Prijs was de 16-jari­ge KWPN’er Taloubet weer in topvorm.

Beste Nederlander was Leopold van Asten. Hij kreeg met VDL Groep Zidane N.O.P. een fout­je in de barra­ge en eindig­de daar­mee op plaats 14. Jeroen Dubbeldam maak­te met SFN Zenith N.O.P. in de barra­ge twee fouten en werd 18e.
🔴 Stegen.net | dpagerelateerde berichten
Total
2
Share