Christian Ahlmann met Taloubet Z de rapste in volle barrage Grote Prijs Stuttgart

Share
  • 20 november 2016 19:40

door: redactie, 20 november 2016 19:40

🔴 Stuttgart Christian Ahlmann won zondag de Grote Prijs van Stuttgart. De 41-jarige Duitser was, net als vorig jaar met Codex One, nu de beste met Taloubet Z (v. Galoubet). De Grote Prijs telt mee voor de wereldbeker.

Christian Ahlmann won met Taloubet Z de wereldbeker in Stuttgart. Foto: FEI | Stefan Lafrentz

Christian Ahlmann won met Taloubet Z de wereldbeker in Stuttgart.
📸 FEI | Stefan Lafrentz

Van de 37 combinaties die aan de start kwamen keerden er 19 terug voor de barrage, een ongekend hoog aantal. Ahlmann vloog voor 8.000 toeschouwers als een tornado door het parcours en bleef de Zwitser Steve Guerdat met Bianca ruimschoots voor. De Ier Cian O’Connor werd met Good Luck derde.

Mooie afsluiting

Voor Christian Ahlmann was het een mooie afsluiting voor een concours dat voor hem niet goed begon. In de openingswedstrijd werd hij met Taloubet nog uitgesloten en eindigde hij als laatste. Maar in de Grote Prijs was de 16-jarige KWPN’er Taloubet weer in topvorm.

Beste Nederlander was Leopold van Asten. Hij kreeg met VDL Groep Zidane N.O.P. een foutje in de barrage en eindigde daarmee op plaats 14. Jeroen Dubbeldam maakte met SFN Zenith N.O.P. in de barrage twee fouten en werd 18e.
🔴 Stegen.net | dpa