Suzanne Tepper rijdt KM Wish naar overwinning in Grote Prijs Warschau

Share
  • 11 maart 2013 19:14

door: redactie, 11 maart 2013 19:14

De Grote Prijs van Warschau werd een prooi voor de Groningse amazone Suzanne Tepper met KM Wish. Na al een zeer fraaie zege van Jody van Gerwen in de wereldbeker wedstrijd van de Oost-Europese League, die vrijdag werd verreden, zorgde Tepper er voor dat ook het tweede hoofdnummer een Nederlandse zege werd.

Suzanne Tepper tijdens de prijsuitreiking met KM Wish.

Suzanne Tepper tijdens de prijsuitreiking met KM Wish.

,,Ik ben hier verschrikkelijk blij mee. Vorig jaar was ik nog tweede en nu winnen, dat is fantastisch”, aldus een dolgelukkige Tepper. ,,Het parcours was duidelijk een beetje hoger en breder dan eerder deze week. Vooral de eerste lijn leverde echt veel probloemen op, net als de laatste lijn. Die laatste lijn werd gevold door een hoge steilsprong van de uitgang af, gevolgd op zes korte galopsprongen door een zware dubbelsprong.”

Dertien combinaties bleven uiteindelijk foutloos en Suzanne Tepper moest als als achtste van start. ,,In het basisparcours sprong Wish zeer overtuigend en gaf hij me veel vertrouwen. Daarom had ik me voorgenomen gas te geven. Die barragerit liep gesmeerd. Ik ben meteen voluit gaan rijden en in de eerste wending liep het perfect, waardoor ik daar al een galopsprong minder kon maken. Steeds kon ik alles voorwaarts oplossen en toen ik door de finish was wist ik dat ik niet sneller had kunnen rijden en dus moest ik afwachten, maar gelukkig bleek het voldoende. Wel kicken, een Grote Prijs winnen!”, aldus Tepper.

Op vrijdag had Jody van Gerwen met Tantalus de wereldbekerwedstrijd, die in het kader van de Oost-Europese League werd verreden, op haar naam geschreven en daarin eindigde Jur Vrieling (Holwierde) met Zirocco Blue VDL als tweede.