Prima generale repetitie in Bronneger voor Paulien Alberts en Enrico

  • 26 februari 2017 11:15
door: Steven Stegen, 26 februari 2017 11:15

Bronneger | STEGEN.NET

Paulien Alberts beleefde zaterdag in Bronneger een prima generale repetitie voor het KNHS-kampioenschap van aanstaande vrijdag. De Drentse kampioene won met Enrico (v. Van Gogh) beide Z2-proeven.
Drents kampioene Paulien Alberts won met Enrico in Bronneger beide Z2-proeven.

Drents kampioene Paulien Alberts won met Enrico in Bronneger beide Z2-proeven.
FOTO: Steven Stegen

Alberts moest al vroeg in de rubriek van start en de amazone uit Emmen zette vlotte proeven neer, met sterk gereden oefeningen. Jurylid Thea Mandemaker kon de optredens van Alberts wel waarderen. Met scores van 219 en zelfs 230 won Alberts beide proeven met overmacht.

Annemieke Vincourt werd twee keer tweede met de sterk dravende Fimosa.

Annemieke Vincourt werd twee keer tweede met de sterk dravende Fimosa.
FOTO: Steven Stegen

De tegenstand kwam vooral van Annemieke Vincourt, die met de sterk dravende Fimosa (v. Ampère) ook indruk wist te maken. Deze combinatie werd twee keer tweede, met scores van 215 en 217,5.

De derde plaatsen waren voor Cecile Smit met Evita Reina (v. Zizi Top) met 207,5 en de debuterende Marelle Koopman met Clatrichta (v. Placido) met 204. Gronings kampioene Britt Muis reed haar It’s Britt’s Corlando (v. Webster) in de beide proeven naar de vierde plaats.

Dubbel succes Zwiggelaar
Eerder op de dag was er dubbel succes voor Zoë Zwiggelaar. Ze won met haar paard Fidarsi Rossi ZrZ beide proeven in de Z1. Zwiggelaar behaalde scores van 234 en 224 en gaf in beide proeven Cecile Smit met Elabitha Dyloma het nakijken.

In de ZZ-licht pakte Lin Chi-Chun de overwinning. Zij kwam aan de start met Alaska Dvb en behaalde 228 punten. Dat was één puntje meer dan Karlijn Veentjer met Farophino BGF.