Paulien Alberts wint met BB King kür in Dwingeloo

  • 7 mei 2014 10:18
door: redactie, 7 mei 2014 10:18

DWINGELOO | STEGEN.NET
Paulien Alberts werd het afgelopen weekend winnaar van de kür op muziek tijdens het lenteconcours in Dwingeloo. De amazone uit Emmen won met BB King.

De ervaren amazone bond de strijd aan met diverse combinaties uit de ZZ-licht, de Z2 en de Z1, want de rubriek werd in handicap verreden. Alberts kwam met BB King (v. Painted Black) tot een score van 64,65% en liet daarmee de overige deelnemers ver achter zich. Arie de Best pakte de tweede en de derde prijs, met respectievelijk Brian en Zarida.

Paulien Alberts met BB King. ©Steven Stegen

Paulien Alberts met BB King.
STEVEN STEGEN

In de twee gewone proeven ZZ-licht eindigde Paulien Alberts in beide gevallen als vierde. De hoogste score was voor Marloes Oosterhof met Asimone (249 punten). Ze liet in deze proef Marloes Oldenhuizing op O’Marado’s Boris achter zich. In de tweede proef nam Oldenhuizing revanche en won ze met 234 punten. Linda Kok werd met Rasputin tweede en Marloes Oosterhof pakte nu de derde prijs.

Marloes Oosterhof acteerde ook sterk in de gecombineerde Z1/Z2, met een tweede plaats met Zilvia. De overwinningen gingen naar Nienke Limburg met Brinkhof’s Bojangles en Hester Rutgers met Zafanka.