Martijn Veenstra wint Grote Prijs van Marum met Luimstra’s Beyou

Martijn Veenstra wint Grote Prijs van Marum met Luimstra’s Beyou

5 mei 2013 17:09 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

Het CH Marum beleefde een spannende Grote Prijs. Martijn Veenstra eiste zondag als laatste starter in de barrage de overwinning op met zijn paard Luimstra’s Beyou. De Ier Blayne Sheehan eindigde als tweede met Apell Wh.

Martijn Veenstra stuurt Luimstra's Beyou naar de zege in de Grote Prijs van Marum. ©Steven Stegen

Martijn Veenstra stuurt Luimstra’s Beyou naar de zege in de Grote Prijs van Marum. ©Steven Stegen

De 14 beste combinaties uit de twee ZZ-parcoursen kwamen in het hoofdnummer aan de start om te strijden om de eerste prijs van 300 euro. Parcoursbouwer Wietse van der Velde had een mooi barrageparcours uitgedacht, met een laatste lijn waarin flink vooruit kon worden gereden. Blayne Sheehan leek op voorhand een grote kanshebber, nadat hij eerder op de middag al het ZZ-klassiek had gewonnen. De Ierse ruiter, in dienst bij Arjen Vos in Dwingeloo, plaatste zich inderdaad voor de barrage, samen met nog vier concurrenten.

Hester Klompmaker startte in de barrage als eerste en zette met Aimee een prachtige foutloze rit neer. De ervaren Friese amazone reed geen meter te veel en haar tijd van 31,46 leek niet veel scherper te kunnen. Nynke de Vries reed zich er met Brego’s Rythm and Blues stuk op (4-37,88). Toen kwam Blayne Sheehan, die in het begin zeker niet sneller leek, maar op de laatste lijn vol voorwaarts reed en daardoor de tijd van Klompmaker verbeterde (31,24).

De Ier Blayne Sheehan won het ZZ-klassiek en werd tweede in de Grote Prijs met Apell Wh. ©Steven Stegen

De Ier Blayne Sheehan won het ZZ-klassiek en werd tweede in de Grote Prijs met Apell Wh. ©Steven Stegen

Vervolgens kwam Ella Huizinga met Vina tot een tijd van 31,59 en leek Sheehan op rozen te zitten. Maar Martijn Veenstra liet zich niet ontmoedigen en ging er als laatste ruiter in de barrage volledig voor. Zijn paard Luimstra’s Beyou werkte erg goed mee en onder luid gejuich van het publiek eiste Veenstra de zege op in een tijd van 31,17.

Uitslag Grote Prijs van Marum 2013:

PlaatsRuiterPaardStrfpnt – tijd
1.Martijn VeenstraLuimstra’s Beyou0-31.17
2.Blayne SheehanApel Wh0-31.24
3.Hester KlompmakerAimee0-31.46

Foto’s van het CH Marum:
[nggallery id=11]

Deel dit bericht