Home » Martijn Veenstra opnieuw beste springruiter van Groningen
nieuws springen

Martijn Veenstra opnieuw beste springruiter van Groningen

De paarden van de Friese VDL-Stud domineerden tijdens het Gronings kampioenschap springen met titels in de B tot en met de Z. Maar in de ZZ was Martijn Veenstra, de kampioen van 2011, opnieuw heer en meester.

Martijn Veenstra. ©Roelke Nienhuis
Martijn Veenstra. ©Roelke Nienhuis

Veenstra, aangesloten bij Mazeppa, bereikte in de ZZ met twee paarden de barrage. daarin moest hij het opnemen tegen Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi Cjs. Martijn Veenstra eiste de titel op met Luimstra’s Beyou, waarmee hij in de barrage opnieuw foutloos bleef. Met zijn andere paard Luimstra’s Adea eindigde hij als tweede. Martijn Veenstra werkt sinds zes jaar als stalruiter bij paardenfok en handelstal Luimstra uit Surhuisterveen in Friesland. Botma pakte de derde plaats. De Z-kampioene van vorig jaar was langzamer en maakte eveneens een fout in de barrage.

Voorzitter Derk Scheper feliciteert Z-kampioen Claus Beishuizen. ©KNHS-Groningen
Voorzitter Derk Scheper feliciteert Z-kampioen Claus Beishuizen. ©KNHS-Groningen

In de klasse Z was ook een barrage nodig om de beslissing te brengen. In die barrage ging Claus Beishuizen met de titel aan de haal met VDL Bubka N. Martijn Veenstra nam te veel risico en moest zich met Zavanta tevreden stellen met de tweede plaats. Als derde eindigde Bert Wierts met Wanando. De combinatie van Niop liep tegen een foutje aan in de eerste omloop.

De klasse M kreeg een mooie ontknoping, met een goed gevulde barrage. Claus Beishuizen werd ook in deze klasse kampioen, nadat hij met VDL Civaldi H een razendsnelle rit neerzette. Amanda Slagter werd tweede met A Splash of Class.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net