Hester Klompmaker wint met Apple ZZ-rubriek op CH Marum

Share
  • 22 mei 2016 19:15

door: Steven Stegen, 22 mei 2016 19:15

MARUM | STEGEN.NET
Hester Klompmaker eiste zondag tijdens het CH Marum de overwinning op bij het ZZ-springen. De amazone uit Buitenpost deed dat met de 10-jarige Apple (v. Argentinus).

Hester Klompmaker won op het CH Marum de ZZ-rubriek met Apple.

Hester Klompmaker won op het CH Marum de ZZ-rubriek met Apple.
FOTO: STEVEN STEGEN

Het CH Marum, op een nieuw locatie, trok slechts vijf ZZ-combinaties. Renate Beuving reed als eerste met Enfant de Kimosa, maar nadat er drie balken waren gevallen staakte zij de strijd. Daarna volgde Martijn van Geel, die met zijn ervaren schimmel Woodland één balkje hoorde vallen.

Sven Rooze begon sterk, maar op de driesprong weigerde Euline en hij reed uiteindelijk het parcours ook niet uit. Hester Klompmaker leek op weg naar een foutloze rit, maar op de rood-witte oxer tikte Apple een balkje af: vier strafpunten. Als laatste kwam Renate Beuving met haar tweede paard Darling aan de start. Ze begon goed, maar ook zij kreeg problemen op de driesprong. Beuving kreeg 15 strafpunten op haar conto.

Barrage
Zo volgde er in deze ZZ-rubriek een barrage tussen de twee deelnemers met vier strafpunten. Martijn van Geel begon als eerste en reed Woodland goed voorwaarts en foutloos rond in 39.44.

Hester Klompmaker wist dus wat haar als laatste te doen stond. Ze leek met Apple minder snel, maar stuurde net even korter. Met de winnende tijd van 37.33 was de Friese amazone toch beduidend sneller en kon zij de eerste prijs in ontvangst nemen.

In de klasse Z deed Rianty Zwart opvallend goede zaken. Ze werd eerste en tweede in de twee parcoursen met Elievia.