Nederlandse springruiters laatste in natte Nations Cup St. Gallen

Nederlandse springruiters laatste in natte Nations Cup St. Gallen

31 mei 2013 17:37 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Engeland heeft zojuist na barrage de natte Nations Cup in St. Gallen gewonnen. De equipe van Rob Hoekstra won na barrage van de Zwitsers. Nederland werd zeer teleurstellend zevende en laatste.

Nations Cup St. Gallen Jur Vrieling VDL Emmerton

Jur Vrieling’s resultaat met VDL Emmerton werd weggestreept. ©Roos Meertens

Door het zeer slechte weer werd het parcours aangepast. Zo verdween de sloot en de driesprong en ook de toegestane tijd werd verruimd. Ook werd de tweede omloop geschrapt. De Duitse equipe trok zich vanwege het weer terug, zodat zeven landen aan de start kwamen. Drie landen stonden na de eerste ronde op acht strafpunten, zodat een barrage volgde.

Zwitserland leek die barrage te winnen na een snelle rit van Steve Guerdat met Nasa. Hij reed foutloos in 43.94. De Engelse Laura Renwick bleek met 43.38 uiteindelijk net iets sneller. Er viel onderweg wel een balk, maar het bleek niet op de bovenste balk van de oxer te gaan. België werd derde na de barragerit van Gregory Wathelet met Desteny van het Dennehof.

Steve Guerdat Nasa St Gallen Nations Cup

Steve Guerdat haalde met Nasa de tweede prijs binnen voor Zwitserland.

De Nederlandse ploeg stelde zwaar teleur en werd zevende, waarbij wel moet worden aangetekend dat de beste paarden vanwege de omstandigheden op stal bleven. Leon Thijssen (Hearthago) en Gerco Schröder (Seoul) maakten één springfout, Marc Houtzager kreeg met Sterrehof’s Opium twee balken en Jur Vrieling leverde met VDL Emmerton het wegstreepresultaat met drie balken.

Bondscoach Rob Ehrens: ,,Ik had het liefste gewild dat deze wedstrijd niet door was gegaan, maar de FEI zette ons met de daaraan verbonden consequenties enorm onder druk. De Nederlandse ruiters zijn zich ten volle van hun verantwoordelijkheid bewust ten opzichte van hun paarden, maar ook ten opzichte van de Nederlandse springsport, en hebben daarom besloten om toch van start te gaan. Ik vind het persoonlijk jammer dat naast Duitsland, Nederland en België de overige vijf landen onze visie niet deelden en toch wilden rijden. Als we één lijn hadden kunnen trekken had de FEI ons niet uitklaar kunnen spelen, zoals ze nu hebben gedaan.”