Jur Vrieling en VDL Emmerton zesde in openingsrubriek St. Gallen

Jur Vrieling en VDL Emmerton zesde in openingsrubriek St. Gallen

30 mei 2013 23:45 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

Jur Vrieling is donderdag als zesde geëindigd in de openingsrubriek van het CSIO in St. Gallen. De Groninger maakte in het basisparcours geen fouten, maar kreeg met VDL Emmerton wel een strafpunt voor tijdsoverschrijding.

Vrieling bracht het er daarmee stukken beter van af dan de overige Nederlanders. Zo kreeg Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium 27 strafpunten. Slechts vier combinaties bleven foutloos.

De Zwitserse Jane Richard Philips was daarin de snelste, maar won niet door een fout van Pablo de Virton in de dubbelsprong. De zege was voor de 32-jarige Romain Duguet, die sinds vorige herfst voor Zwitserland rijdt. Hij kwam aan de start met Quorida du Treho. Tweede werd Eugenie Angot met Old Chap Tame. Vrijdag is de landenwedstrijd, waarin Nederland als derde start.