Nieuwe naam voor Indoor Veendam: Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen

Nieuwe naam voor Indoor Veendam: Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen

26 mei 2013 13:12 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Indoor Veendam krijgt een nieuwe naam. Het evenement gaat voortaan door het leven als Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen, zo meldt de organisatie.

Indoor Veendam nieuwe naam

Een prijsuitreiking tijdens Indoor Veendam, dat dus een nieuwe naam krijgt.

Voorzitter Aaldert de Vrieze van de organiserende stichting Ruitersport Noord-Nederland zegt dat er al een aantal jaren over de naamsverandering is nagedacht. Hij is blij dat het besluit nu is genomen. ,,Om het concours op niveau te houden is het van groot belang dat wij blijven groeien. Om het bereik van het concours te vergroten en daarmee ook het imago en de naamsbekendheid is de keuze voor de naam Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen een logische”, aldus De Vrieze.

Indoor Veendam beleefde afgelopen jaar de 51e editie, in de inmiddels bekende thuislocatie in Zuidbroek. Het concours is ontstaan nadat de rijverenigingen Veendam, Niop uit Nieuwe Pekela en Neta uit Bellingwolde, ’s winters in een van de loodsen van de strokartonfabriek De Vrijheid aan de Molenstreek in Veendam reden. In 1961 werd er voor het eerst over gesproken om deze wedstrijden uit te bouwen tot een heus indoor concours. Het eerste concours vond plaats op 4 en 5 januari 1963. Het Groninger concours draait volledig op vrijwilligers en kent een uitgebreid en veelzijdig programma.

Deel dit bericht