Geen provinciaal geld meer voor Indoor Veendam

Share
  • 10 oktober 2012 12:44

door: redactie, 10 oktober 2012 12:44

ZUIDBROEK
De komende editie van Indoor Veendam in Zuidbroek wordt er eentje zonder veel franje. De provincie Groningen is niet langer bereid het concours financieel te steunen. Het bestuur is nu gedwongen de tering naar de nering te zetten.

Vorig jaar vierde Indoor Veendam de 50e editie met een uitgebreid en compleet programma. Het is de vraag of er dit jaar nog financiële ruimte is voor shows, nu de gevraagde subsidie van 10.000 euro niet wordt toegekend.

Het CH Veendam in de Eurohal in Zuidbroek.

Toch staat het evenement niet ter discussie, zo valt binnen het bestuur te horen. Ook wordt niet gedacht aan het verhogen van de toegangsprijzen. Indoor Veendam wil een laagdrempelig en compleet concours hippique blijven. De provincie ziet het grootste paardenevenement van Groningen opvallend genoeg niet als een ‘grot evenement’ en wil er daarom niet langer geld insteken. Indoor Veendam is van 21 december tot en met 5 januari.
[Stegen.net]