archief
contact
+31 6 53239630

Nicole Botma pakt zege in ZZ-klassiek op EDR-concours

WINSCHOTEN – De LR Neta organiseerde dit weekend in manege De Dollard weer het EDR-concours. In het ZZ-klassiek eiste Nicole Botma de overwinning op. Ze was met Dollards Abu Dhabi Cjs onbetwist de beste. Ella Huizinga won het jachtparcours.
Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi. (archief) ©Steven Stegen
Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi. (archief) ©Steven Stegen

WINSCHOTEN | Stegen.net
Nicole Botma is zondag winnaar geworden van het ZZ-klassiek tijdens het Eems Dollard Concours (EDR), dat door LR Neta werd georganiseerd in manege De Dollard. De amazone uit Zuidbroek won met Dollards Abu Dhabi Cjs (v. Cantos).

Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi. (archief) ©Steven Stegen
Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi. (archief)
©Steven Stegen

In de barrage streden drie deelnemers om de winst. Botma was daarin duidelijk de sterkste. Ze bleef als enige nogmaals foutloos en ook was haar tijd van 29,31 de snelste. Laurens Hartman pakte met Arriverdeci de tweede plaats (4-29,44), terwijl Marian Lunsche met Whatever als derde eindigde.

In het ZZ-jacht eiste Ella Huizinga de overwinning op met Vina. Ze was ruim zeven seconden sneller dan routinier Jan Burema met Sunetra. Nicole Botma deed het ook in de klasse Z goed, met een tweede plaats met Chello in het jachtparcours, dat door Sander Lubbers werd gewonnen (Up and Away). Het Z-klassiek kwam op naam van Amanda Slagter en Vienna.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel