Mooie tuigpaardrubrieken op goed bezet CH Middenveld Westerbork

Share
  • 9 juni 2013 18:15

door: redactie, 9 juni 2013 18:15

Regionale en nationale tuigpaardstallen waren zaterdag van de partij in Westerbork om hun paarden te showen tijdens het concours hippique van tentoonstellingsvereniging “Het Middenveld”. De rijders uit regio Noord begonnen met een lage limietklasse waarin de winst ging naar Peter Stevens uit Donderen met zijn fraai en tuigtypisch lopende Excellent.

De bruine toonde veel knie-actie en had een mooi front. Jan Tienkamp uit Peest werd tweede met Elegant en Harm Jan Veenstra uit Boijl mocht de zwarte Eline S als derde opstellen. Aaldert Berghuis uit Beilen werd hier negende met Bon Jovi. In de grote limietklasse was Erik van der Veen uit Opende heer en meester met zijn deftig en imponerend optredende Bastiaan, gevolgd door Wim Cazemier uit Nuis met dekhengst Atleet. De derde plaats was voor Albert ten Berge uit Westerbork met de merrie Ashja, die goed van de vloer ging en de voorbenen ruim wegzette. Voor Rony Beuving uit Hijken was er een zevende plek met Cetrienes.

CH Middenveld Peter Stevens Excellent

Peter Stevens won de lage limiet met Excellent. ©Geert Bouius

Henk Prins uit Marum won de competitierubriek voor jonge paarden met Dictus, die met veel trek in de benen over de goed verzorgde baan liep. Met Emmerson wist Niek Alting uit Jispingboertange de tweede plek te bemachtigen, net voor Albert van Dijk uit Noordwolde die met Evert reed.

Zowel de ereklasse als damesklasse werd een prooi voor Wervelwind van Lammert Tel uit Leek. Harm Jan Veenstra showde de zwarte hengst met veel alure in de ereklasse en Lucy Stevens uit Norg deed niet voor hem onder in de damesklasse. Jan Muggen uit Norg mocht zijn roan schimmel Zo Mooi als tweede opstellen in de hoogste klasse met Nathalie Buwalda uit Ter Apel op de derde plaats met Like to Win.

Bij de dames was er regionaal succes voor Margreet Bosma uit Dwingeloo die met Nulandos van haar vader tweede werd. Fera Muggen reed Via HJ naar de derde plaats. Joyce de Boer uit Mantinge reed Cetrienes naar een mooie zevende plek, net voor Hillie Zwiers met Ashja.

Nationale rijders

Voor de nationale rijders stond er ook een competitiewedstrijd op het programma en de winst was wederom voor Robbie van Dijk uit Odiliapeel met de goedgekeurde dekhengst Eebert. Hij hield Henk Hammers uit Zwartsluis achter zich met Dieni II en Harry van Middelaar uit Boijl werd derde met Elburg HBC. Van Dijk won ook de sterk bezette grote limietklasse met de nationale kampioen dekhengsten, Cizandro. Van Middelaar werd nu tweede met Brandy HBC.

De winst in de kleine limietklasse ging wel naar Harry van Middelaar met zijn eigenfokproduct Den Roos, een merrie die geweldig over de benen gaat. Henk Hammers had ook hier een ijzer in het vuur met Dendrini en werd tweede voor Leendert Veerman uit Wittelte met Besterly Artiflex. Veerman leek in de ereklasse de beste papieren te hebben voor winst maar moest genoegen nemen met de derde plek met zijn rondom sterk bewegende Besterly Amadeus.

De winst in de ereklasse ging verrassend naar Johan Borkent uit Hengelo met Wessel, die Tjeerd Haarsma uit Tjerkwerd met Celebration maar net achter zich kon houden. Voor Appie Steen uit Balkbrug met Saterday was de achtste plek. Hanneke Mekkes uit Groningen won de damesklasse met PrimeVal Bentley VDL zeer overtuigend, waarbij de hengst met veel oprichting en front liep. Wonder met Renske van der Sluis uit Kamperveen werd tweede voor Fera Muggen met Ditisem. Stal Mekkes won ook de tweespanrubriek limietklasse met Vayacondios en Difranka. Stal Veerman werd derde met Besterly Eribo en – Artiflex. De ereklasse tweespannen ging naar Ule Haarsma met Zavanno en Celebration. Hier werd Leendert Veerman vierde met Amadeus en Expo van Han de Boer uit Mantinge en behaalde Aaldert Berghuis de vijfde prijs met Bon Jovi en Albertho.

Tekst: Geert Bouius