archief
contact
+31 6 53239630
Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens

Albert Zoer: “Abra Kadabra wordt elk parcours nog beter”

Angel RV. Zo heette het hengstveulen dat in 2005 bij Stoeterij Renken in het Groningse Vriescheloo het levenslicht zag. Acht jaar later wint de inmiddels geruinde en in Abra Kadabra omgedoopte nakomeling van Vancouver onder Albert Zoer de Grote Prijs van het CH De Wolden.

Een prestatie van formaat, want zoals gemeld was die finale van de negende editie bijzonder pittig. Slechts vier van de 55 combinaties bleven foutloos, waaronder twee uit Drenthe. Abra Kadabra maakte gelijk al in de eerste omloop veel indruk. Met bijzonder veel power sprong hij over de obstakels die parcoursbouwer Louis Konings had opgesteld.

Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens
Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens

De rit die Albert Zoer het muisstille publiek vervolgens in de barrage voorschotelde was er eentje van grote klasse. Abra Kadabra trok er nu nog extra aan en schopte daardoor zelfs een ijzer onderweg. Maar dat leek vooral geluk te brengen. Op drie hoefijzers ging het messcherp naar een foutloze 33,76. Voor Maureen Bonder uit Schoonoord een moeilijke klus. Ze probeerde het zeker, maar ze was met Alex met 34,60 net even langzamer. Ook de Britse Johnsey Plumley ging snel, maar ze kon Zoer met haar tijd van 34,51 niet bedreigen. Het was wel goed voor de tweede stek, terwijl Bonder als derde eindigde.

Albert Zoer genoot zichtbaar van zijn overwinning, net als zijn vader Arend trouwens, die Abra Kadabra de nodige schouderklopjes gaf. ,,Ik heb een hele succesvolle week gehad en dan zo in je eigen omgeving kunnen afsluiten, dat is echt geweldig”, vond Zoer. Anderhalf jaar geleden voorspelde hij al dat Abra Kadabra een hele goeie zou worden, ,,misschien wel de nieuwe Okidoki. Dat heb ik inderdaad toen gezegd en hij komt met elke wedstrijd een stapje meer richting dat niveau. Het is ook wel veelzeggend dat hij hier elk parcours beter gaat springen.”

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel