archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer: “Abra Kadabra wordt elk parcours nog beter”

VEENINGEN — Wordt Abra Kadabra net zo’n legen­de als Okidoki? De tijd zal het leren. Maar Albert Zoer, die zondag de lood­zwa­re Grote Prijs van het CH De Wolden won, heeft er veel vertrou­wen in. „Abra Kadabra wordt elke wedstrijd beter”, aldus de succes­vol­le ruiter uit Echten. 
Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens

Angel RV. Zo heet­te het hengst­veu­len dat in 2005 bij Stoeterij Renken in het Groningse Vriescheloo het levens­licht zag. Acht jaar later wint de inmid­dels geruin­de en in Abra Kadabra omge­doop­te nako­me­ling van Vancouver onder Albert Zoer de Grote Prijs van het CH De Wolden.

Een pres­ta­tie van formaat, want zoals gemeld was die fina­le van de negen­de editie bijzon­der pittig. Slechts vier van de 55 combi­na­ties bleven fout­loos, waar­on­der twee uit Drenthe. Abra Kadabra maak­te gelijk al in de eerste omloop veel indruk. Met bijzon­der veel power sprong hij over de obsta­kels die parcours­bou­wer Louis Konings had opgesteld.

Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens
Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de over­win­ning. ©Roos Meertens

De rit die Albert Zoer het muis­stil­le publiek vervol­gens in de barra­ge voor­scho­tel­de was er eentje van grote klas­se. Abra Kadabra trok er nu nog extra aan en schop­te daar­door zelfs een ijzer onder­weg. Maar dat leek voor­al geluk te bren­gen. Op drie hoef­ij­zers ging het messcherp naar een fout­lo­ze 33,76. Voor Maureen Bonder uit Schoonoord een moei­lij­ke klus. Ze probeer­de het zeker, maar ze was met Alex met 34,60 net even lang­za­mer. Ook de Britse Johnsey Plumley ging snel, maar ze kon Zoer met haar tijd van 34,51 niet bedrei­gen. Het was wel goed voor de twee­de stek, terwijl Bonder als derde eindigde.

Albert Zoer genoot zicht­baar van zijn over­win­ning, net als zijn vader Arend trou­wens, die Abra Kadabra de nodi­ge schou­der­klop­jes gaf. „Ik heb een hele succes­vol­le week gehad en dan zo in je eigen omge­ving kunnen afslui­ten, dat is echt gewel­dig”, vond Zoer. Anderhalf jaar gele­den voor­spel­de hij al dat Abra Kadabra een hele goeie zou worden, „misschien wel de nieu­we Okidoki. Dat heb ik inder­daad toen gezegd en hij komt met elke wedstrijd een stap­je meer rich­ting dat niveau. Het is ook wel veel­zeg­gend dat hij hier elk parcours beter gaat springen.”

gerelateerde berichten
Total
0
Share