archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer en Abra Kadabra naar zege in Bourg en Bresse

BOURG EN BRESSE – Albert Zoer heeft met Abra Kadabra de Grote Prijs van het CSI Bourg en Bresse gewonnen. Zoer viel al eerder op met dit paard, onder andere vorig jaar tijdens het CH De Wolden. Nu won het duo een vier sterren wedstrijd.
Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens
Albert Zoer met Abra Kadabra. (archief) ©Roos Meertens

blokjeBOURG EN BRESSE | STEGEN.NET | KNHS
Albert Zoer en Abra Kadabra groeien uit tot een steeds betere combinatie. In het Franse Bourg en Bresse wist de combinatie zondag de Grote Prijs te winnen.

Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens
Albert Zoer met Abra Kadabra. (archief)
©Roos Meertens

In de barrage met maar liefst 14 combinaties zette Zoer de snelste tijd neer. ,,Ik moest ongeveer halverwege het veld van barrageruiters van start en wist dat dit parcours mijn paard paste. Na overwinningen dit jaar in de Grote Prijzen van Zuidbroek, Dortmund en Lanaken die op CSI 3* niveau waren hebben nu weer een stapje vooruit kunnen zetten” aldus Zoer over zijn zege op dit vier sterren concours.

Zoer omschreef het basisparcours als tricky. ,,Vooral het laatste lijntje was lastig. Na de sloot stond op een lange zes of een korte zeven een enorme oxer, terwijl dan op vier korte galopsprongen een joekel van een steilsprong stond en dit alles was richting uitgang gebouwd. Op dat lijntje werden best veel fouten gemaakt, maar Abra Kadabra speelde er mee”, vertelde Zoer, die de van Vancouver afstammende ruin omschrijft als een paard met een ongelooflijke instelling.

,,Abra Kadabra is een scherp paard, dat niet moe te krijgen is. Hij heeft een enorm vechtustig temperament dat er voor zorgt dat hij mee blijft werken. Vorig jaar zomer wonnen we onze eerste Grote Prijs op CSI 2* niveau in De Wolden en nu winnen we twee stapjes hoger. Wat mij in dit paard verbaast is dat hij alles wat hij in de wedstrijden tegenkomt zo logisch vind. Ik ga er nu op zitten en hij springt. Ik ben nu nergens meer bang dat hij een fout kan maken, want hij pakt alles heel gemakkelijk op”.

Op de tweede plek eindigde de uit Colombia afkmstige Dayro Arroyave met Elddorado van het Vijverhof, terwijl de Fransman Reynald Angot met Opera des Loges derde werd.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel