Grote Prijs Dortmund voor Albert Zoer en Abra Kadabra

  • 9 maart 2014 18:35

door: redactie, 9 maart 2014 18:35

blokjeDORTMUND | STEGEN.NET | KNHS | ANP
Albert Zoer boekte zondag een prachtig succes op de rug van Abra Kadabra. De Drentse combinatie won de Grote Prijs van het CSI Dortmund.

Albert Zoer met Abra Kadabra. ©Steven Stegen

Albert Zoer met Abra Kadabra (archief).
©Steven Stegen

In de barrage met 12 deelnemers bleef Zoer met Abra Kadabra foutloos en hij legde het parcours bovendien als snelste af. Met 40,96 seconden was de 38-jarige ruiter uit Echten de Duitse springruiter Marcus Ehning (met Comme il faut) precies 1 seconde voor. Zoer mocht door zijn zege 17.000 euro bijschrijven. Het was de eerste zege van Abra Kadabra in een drie sterren Grote Prijs. Eerder won hij al de Grote Prijs op het CH De Wolden. De andere Nederlandse deelnemers in Dortmund wisten zich niet te plaatsen voor de barrage. De Duitser Toniu Hassmann werd derde.

In Braunschweig eindigde Jeroen Dubbeldam als derde in de Grote Prijs. Dubbeldam moest met Zenith SFN alleen de Duitse winnaar Philipp Weishaupt en Denis Lynch uit Ierland voor zich dulden. De 40-jarige Nederlander ging met 11.200 euro naar huis.