archief
contact
+31 6 53239630

Grote Prijs Dortmund voor Albert Zoer en Abra Kadabra

DORTMUND — Albert Zoer boekte zon­dag een prach­tig suc­ces op de rug van Abra Kadabra. De Drentse com­bi­na­tie won de Grote Prijs van het CSI Dortmund. Zoer was in de bar­rage een volle seconde snel­ler dan Marcus Ehning. 
Albert Zoer met Abra Kadabra. ©Steven Stegen

blokjeDORTMUND | STEGEN.NET | KNHS | ANP
Albert Zoer boekte zon­dag een prach­tig suc­ces op de rug van Abra Kadabra. De Drentse com­bi­na­tie won de Grote Prijs van het CSI Dortmund.

Albert Zoer met Abra Kadabra. ©Steven Stegen
Albert Zoer met Abra Kadabra (archief).
©Steven Stegen

In de bar­rage met 12 deel­ne­mers bleef Zoer met Abra Kadabra fout­loos en hij legde het par­cours boven­dien als snel­ste af. Met 40,96 secon­den was de 38-jarige rui­ter uit Echten de Duitse spring­rui­ter Marcus Ehning (met Comme il faut) pre­cies 1 seconde voor. Zoer mocht door zijn zege 17.000 euro bij­schrij­ven. Het was de eer­ste zege van Abra Kadabra in een drie ster­ren Grote Prijs. Eerder won hij al de Grote Prijs op het CH De Wolden. De andere Nederlandse deel­ne­mers in Dortmund wis­ten zich niet te plaat­sen voor de bar­rage. De Duitser Toniu Hassmann werd derde.

In Braunschweig ein­digde Jeroen Dubbeldam als derde in de Grote Prijs. Dubbeldam moest met Zenith SFN alleen de Duitse win­naar Philipp Weishaupt en Denis Lynch uit Ierland voor zich dul­den. De 40-jarige Nederlander ging met 11.200 euro naar huis.

gerelateerde berichten
Total
0
Share