Catherine Pasmore in tranen na zege op CH De Wolden

Share
  • 21 juli 2013 20:56

door: Steven Stegen, 21 juli 2013 20:56

Catherine Pasmore kon haar tranen niet bedwingen bij de prijsuitreiking van de Grote Prijs van de gemeente De Wolden. Het was ook niet niks wat de 21-jarige Amerikaanse zondagmiddag onder de gloeiende zon presteerde. Ze won het hoofdnummer van de eerste week van het negende CH De Wolden, maar dat was niet wat haar emotioneel maakte. Ze sprong namelijk haar laatste wedstrijd met haar 17-jarige paard My Boy, die met pensioen gaat.

Ruim 50 deelnemers deden een gooi naar de zege. Parcoursbouwer Henk Linders had het de ruiters niet makkelijk gemaakt. Tien combinaties keerden uiteindelijk terug voor de barrage. De Nederlandse Dominique Roelofsen trapte af en de amazone uit Raalte verliet de baan met 10 strafpunten. De Engelse Gemma Johnsey Plumley hoorde één balkje vallen en daarna zorgde Bart Haselbekke uit Wierden voor de eerste foutloze rit in de barrage. Hij zette met Wigeunerin de tijd op 47,99 seconden. Het bleek achteraf goed voor de tweede plaats.

Catherine Pasmore won met My Boy de Grote Prijs op het CH De Wolden.

Catherine Pasmore won met My Boy de Grote Prijs op het CH De Wolden. ©Steven Stegen

De hoofdprijs was voor de goedlachse Catherine Pasmore. ,,Mijn paard is de eigenlijk winnaar. Hij redde me en dat heeft hij steeds gedaan in de vijf jaar die ik ‘m heb mogen rijden. Dit was z’n laatste wedstrijd, hij gaat nu met pensioen. Een mooier afscheid is niet denkbaar”, aldus de blije winnares.

My Boy, 17 jaar inmiddels, mag vanaf nu in Engeland op een sappige weide van zijn verdiende pensioen genieten. ,,We hebben daar een mooie plek voor ‘m gevonden. Van de hitte bij ons in Florida houdt hij niet zo”, vertelt Pasmore, die zelf in Duitsland bivakkeert, in de buurt van Aken.

Angelique Hoorn verlaat strompelend de baan. Haar valpartij liep gelukkig goed af.

Angelique Hoorn verlaat strompelend de baan. Haar valpartij liep gelukkig goed af.

later meer…