archief
contact
+31 6 53239630

Sabrina van Rijswijk blij met zege in kwalificatie CH De Wolden

VEENINGEN – Sabrina van Rijswijk uit Boskoop won donderdag bij het CH De Wolden de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs. In het grote deelnemersveld was ze met Zomodo de snelste. Daarmee is ze goed op weg om de 11-jarige ruin zondag te laten debuteren in een Grote Prijs.
Sabrina van Rijswijk met Zomodo op weg naar de zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs. Foto: Jeroen Spoolder

VEENINGEN | STEGEN.NET

Sabrina van Rijswijk schreef donderdag bij de start van de tweede week van CH De Wolden de eerste kwalificatie op haar naam. De amazone uit Boskoop moest lang wachten voor ze zeker was van de zege, want ze startte als 22e van de 93 combinaties.

Van Rijswijk bleek met Zomodo P (Quasimodo Z x Ahorn) voor iedereen te snel. Ze zette een tijd van 67.23 in dit parcours direct op tijd in de bijring. Niemand kwam daar nog aan. Het was ook een mooi moment voor vice-voorzitter van CH De Wolden Peter Pluijter, want hij is de fokker van Zomodo.

Sabrina van Rijswijk met Zomodo op weg naar de zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs. Foto: Jeroen Spoolder
Sabrina van Rijswijk met Zomodo op weg naar de zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs.
JEROEN SPOOLDER

De Italiaan André Sakakini kwam met 67.43 seconden tweetiende tekort met HWS Saskia (Stakkato Gold x Promotion) en Remco Been bleef met 67.65 ook dicht in de buurt met Brunetti 2 (Briar x Riccione).

Voorzichtigheid troef
Sabrina van Rijswijk wilde nog niet vooruit lopen op komende zondag. ,,Ik moet me eerst maar eens zien te plaatsen. Morgen komt er nog een kwalificatie.” Voorzichtigheid troef bij haar dus, terwijl de amazone duidelijk liet zien met Zomodo over een prima GP-paard te beschikken. ,,Ik heb er nog geen Grote Prijs mee gereden, misschien wordt het zondag de eerste.”

De elfjarige ruin is sinds kort eigendom van de amazone zelf, dus kan ze ook haar eigen plan trekken wat de toekomst van het paard betreft. ,,Voorlopig wil ik er nog wel een tijd op blijven rijden. Daarna zie ik wel verder.”

Afleiding
Hoewel ze erg lang moest wachten tot alle zeventig combinaties na haar waren uitgereden, werd haar die tijd niet gegund. ,,Ik moest ook nog een proef in de andere ring doen, dus dat gaf wel afleiding. Maar ik ben wel blij met deze eerste plek”, zei de amazone die verleden jaar tijdens het CH De Wolden een rubriek over 1.30 m won.

In de Bork Sloopwerken Prijs waren maar liefst 22 combinaties foutloos. Onder hen de bekende ruiter Albert Voorn, maar ook Chantal Regter, Doron Kuipers en Marc Houtzager.
De Grote Prijs van het CH De Wolden is komende zondag. Die dag komt ook de bekende dressuuramazone Adelinde Cornelissen een clinic geven in Veeningen.
De toegang is ook die dag gratis.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share