Dennis van den Brink en Wennemars naar winst op CH De Wolden

Share
  • 27 juli 2013 11:40

door: redactie, 27 juli 2013 11:40

Dennis van den Brink was vrijdag de beste in de Big Tour tijdens het CH De Wolden. In een pittige wedstrijd zegevierde hij met Wennemars.

Slechts veertien van de 88 combinaties wisten in het selectieve parcours door te dringen tot de barrage van deze extra ranking proef. Jeroen Dubbeldam startte als vijfde ruiter in de jump-off en kwam met zijn paard Zenith Sfn als eerste combinatie foutloos rond in een tijd van 38.50 seconden.

CH De Wolden. Dennis van den Brink rijdt Wennemars naar de overwinning.

Dennis van den Brink rijdt Wennemars naar de overwinning.

Even later wist Dennis van den Brink deze tijd met een overtuigende rit te verbeteren. In het zadel van Wennemars zette hij 36.71 seconden op het scorebord. Doron Kuipers deed een verwoede poging om deze tijd te kloppen, maar moest met Amparo Z in een rit van 37.47 seconden genoegen nemen met plaats twee.

In de Medium Tour wist Doron Kuipers uit Mijnsheerenland zijn eerste plaats met Laos te behouden, ook al moesten na hem nog een kleine honderd combinaties aan de start verschijnen. ,,Alles lukte vandaag”, was zijn commentaar. ,,Ik ken dit paard door en door en hij weet de weg. In zo’n barrage geef je een kleine aanwijzing, en hij volgt je gelijk. Ik had het geluk dat ik in de lijnen niet één keer hoefde terug te schakelen, dus alles liep heel vloeiend.” Vanwege het grote aantal deelnemers werden dubbele prijzen uitgereikt. Op een gedeelde eerste plaats eindigde Michiel Brusse uit Wapserveen met Santana.