Dermott Lennon winnaar kwalificatie CSI Twente in Geesteren

Share
  • 5 juli 2013 23:14

door: redactie, 5 juli 2013 23:14

De man die Ierland in 2002 in Jerez de la Frontera de eerste wereldtitel bij de springruiters bezorgde, ging er vrijdagavond op het Erve Maathuis vandoor met de zege in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente op zondag. Dermott Lennon reed halverwege het 82 kandidaten tellende deelnemersveld met zijn op Zangersheide gefokte dertienjarige bruine ruin Hallmark Elite (v. Lord Byron Z x Renville) naar een tijd van 72,25 seconde. Het leverde de sympathieke 44-jarige Ier meteen de sleutels van een Mercedes Type A op.

Dermott Lennon met Hallmark Elite. CSI Twente

Dermott Lennon met Hallmark Elite.

Achter de voor Oekraïne uitkomende Cassio Rivetti met Constara legde Frank Schuttert knap beslag op de derde positie. De lange Ommenaar stuurde zijn elfjarige schimmelruin Casper van Spieveld (v. Mr. Blue x Capital) bekwaam naar de finish in 74,46 seconde. Ook Jody van Gerwen met Tantalus (vijfde), Willem Greve met Carambole (zesde) en Henk van de Pol met Liberty (achtste) reden zich bij de beste tien in de belangrijkste rubriek van de dag.

Medium tour

Jur Vrieling won met zijn bruine Holsteiner merrie (v. Clairway x Mentor) de rubriek op tijd voor de Medium Tour van de Golden League. Vrieling had een voorsprong van 1,27 seconde op Sjaak Sleiderink met zijn elfjarige bruine ruin Athene Z (v. Andiamo Z x Calido). De Fransman Bruno Broucqsault werd derde met Quartz de Loisel. Vincent Voorn bezette met Coriander van ‘t Vennehof, de bruine ruin van Triomphe de Muze x Kannan (2002) de achtste positie. Harrie Wiering eindigde met de achtjarige schimmelruin Avion (v. Cornet Obolensky x Pilot) als tiende.

Piet Raijmakers was met zijn bruine ruin Faults Free (v. Con Air x Carbano) op 0,69 seconde goed voor de tweede plek in de strijd over twee fasen in de Small Tour van de Golden League. Op het parcours over 1,40 meter was de Spanjaard Alberto Marquez Galobardes de snelste met Armando. De Italiaanse Marta Bottanelli nam de derde prijs voor haar rekening met Grechale. Annet Willems pakte de zesde prijs mee met Zita, de negenjarige bruine merrie van Hamlet x Casimir. Stéphanie van den Brink bezette met de achtjarige schimmelruin Ace (v. Eurcocommerce Berlin x Irco Polo) de vijfde positie.