Gert-Jan Bruggink wint met Vita kwalificatie op CSI Twente

Share
  • 28 juni 2014 11:29

door: redactie, 28 juni 2014 11:29

blokjeGEESTEREN | STEGEN.NET | HIPPISCH TWENTE
Gert-Jan Bruggink was vrijdagavond tijdens het CSI Twente letterlijk de eerste de beste in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente van zondag. Met Vita snelde de ruiter uit De Lutte op imponerende wijze naar zijn tweede zege van de dag. Als eerste in de ring gekomen zette Bruggink met een foutloze rit op de negenjarige merrie (v. Carinjo x Contender) verreweg de snelste tijd neer van alle 96 deelnemers. Het leverde hem 6000 euro op.

Tekenend voor het grote machtsvertoon van de Twentenaar was dat de Belgische nummer twee Jos Verlooy met Farfelu de Pomme 2,41 seconde meer nodig had om door de finish te komen na het parcours over 1,50 meter op tijd. Vincent Voorn werd derde met Quinlan op 3,56 seconde van Bruggink. Robert Vos eindigde met Another Pleasure als zevende.

Gert-Jan Bruggink met Vita. ©Hippisch Twente

Gert-Jan Bruggink is blij met de zege met Vita.
©Hippisch Twente

Gert-Jan Bruggink was eerder op de zeventienjarige Cash Junior (v. Cash x Landadel) met zijn tijd van 63,61 seconde lang onaantastbaar in de door hem gewonnen rubriek over 1,45 meter op tijd. Alexander Zettermann kwam met Flecu als enige nog redelijk in zijn buurt, maar strandde op tweetiende seconde (63,81). De Britse routinier John Whitaker eiste de derde positie op (64,52).

Robert Vos was met zijn veertienjarige ruin Carat (v. Cardento x Krevad) in de wedstrijd over 1,40 meter op het tweede deel van het traject liefst 1,16 seconde sneller dan naaste concurrent Leopold van Asten met VDL Groep Beauty. Adrien Schmidt reed met Faible Lafayette naar de derde plaats op bijna twee volle tellen van Robert Vos.

Bjorn Egberink zorgde voor de vierde triomf voor een ruiter uit het oosten des lands. De Holtenaar nam al vroeg in de wedstrijd van het CSI 2 over 1,40 meter de leiding met de tienjarige vosruin Zazou (v. Indoctro x Guidam de Revel). Hij stond de koppositie niet meer af. Zijn tijd van 70,74 seconde bleek door geen enkele andere foutloze deelnemer haalbaar. De Russin Maria Madenova finishte met Balsandra in 71,01 als tweede. Annet Willems reed met de onverwoestbare negentienjarige bruine ruin Nirvana (v. Concorde x Wisconsin) naar plek drie (72,44).

Ook Wesley Mulder met A Kind of Magic Wm (zevende) en Conor Drain met Wilco B (negende) finishten bij de eerste tien.