archief
contact
+31 6 53239630
Dressuur begeleidings plan Grolloo

Tevredenheid over vorderingen deelnemers Drents dressuurplan

blokjeGrolloo | STEGEN.NET

Het gaat goed met de acht deelnemers die in april na een selectie zijn uitverkoren om deel te nemen aan het Dressuur Begeleidings Plan op het Paardendal in Grolloo. Nagenoeg alle leerlingen zijn een klasse gepromoveerd.

De acht kandidaten begonnen in april aan het traject en krijgen hulp van Agnes Dalemans en Jacqueline Windt. Voor elke combinatie is een trainings- en wedstijdlogboek aanwezig dat dient als basis voor de instructie. Er wordt individueel getraind, gericht op de wedstrijden. Elke week worden trainingsdoelen gesteld en besproken.

Dressuur begeleidings plan Grolloo
Instructrice Agnes Dalemans met de leerlingen Lauret, Mickey en Sara.

Naast de wekelijkse lessen is gestart met het fysiek trainen van de amazones in een aparte ruimte op Het Paardendal. Het doel van deze training zonder paard/pony is om de algehele fitheid van de amazones te verbeteren en het gericht trainen van de balans.

Om te ervaren hoe het er aan toegaat in een professionele dressuurstal is de hele groep afgereisd naar Dressuurstal Van Baalen in Brakel. ,,Hier hebben we een aantal trainingen mogen bekijken en uitleg gekregen over het trainen van zowel paarden als ruiters richting en binnen het (inter-)nationale topkader. Ook hebben we deze dag gebruikt om een bijdrage te schenken aan het DVB Foundation; een initiatief van Coby van Baalen om gehandicapte ruiters te begeleiden in de dressuursport”, vertellen de instructrices.

Dalemans en Windt spreken van een veelbelovend begin van deze nieuwe groep en ze zeggen uit te kijken naar de aanstaande provinciale kampioenschappen.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel