Harrie Smolders wint met Regina Z Grote Prijs Valkenswaard

Share
  • 18 augustus 2013 19:49

door: redactie, 18 augustus 2013 19:49

VALKENSWAARD | Stegen.net | KNHS
Harrie Smolders is met minimale voorsprong zondag winnaar geworden in de Grote Prijs in Valkenswaard. De Brabander bleef met Regina Z de Fransman Simon Delestre één honderdste voor.

Harrie Smolders met Regina Z. ©Jacob Melissen

Harrie Smolders met Regina Z. ©Jacob Melissen

Smolders sloot daarmee in stijl af, nadat hij zaterdag met Emerald al knap vierde werd in de wedstrijd in het kader van de Global Champions Tour. Delestre werd daarin overigens ook tweede. Gerco Schröder, die een dag eerder met London nog derde werd, moest in de barrage van deze wedstrijd met Seoul twee balken accepteren en eindigde nu als 13de, net voor Albert Zoer met Wollie Bollie, die 14de werd.

Smolders verdiende met zijn zege zo’n 20 mille. ,,Tijdens het lopen dacht ik dat het een zwaar parcours zou zijn, zo stonden er drie dubbelsprongen, maar uiteindelijk bleek het heel goed te rijden. Dat blijkt ook uit het feit dat er maar liefst 15 combinaties zich plaatsten voor de barrage. Regina is misschien niet het paard met de grootste galoppade, maar in de wendingen is ze razendsnel en dat was een groot voordeel in deze barrage. Ik kon alles binnendoor rijden en daardoor een zeer snelle tijd neerzetten”, aldus Smolders.