archief
contact
+31 6 53239630

Verrassend brons voor Dorado en Emmelie Scholtens

VERDEN – Niet de grote favoriet Desperado stond zaterdag in de schijnwerpers tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden, maar Dorado. De Krack C-nazaat veroverde onder Emmelie Scholtens verrassend het brons in Verden.
Emmelie Scholtens tijdens de ereronde met de 'bronzen' Dorado. ©Roland Hitze

Emmelie Scholtens is zaterdag fraai als derde geëindigd tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden. Scholtens won het brons bij de vijfjarigen met Dorado (Krack C x Rousseau).

De jury waardeerde Dorado verrassend hoog, met een 9,6 voor de draf, een 8 voor de stap en een 9 voor de galop. Verder kreeg Dorado een 7,9 voor losheid en een 9 voor de totale indruk. Met een eindscore van 8,7 deed Scholtens met Dorado niet veel onder voor de nummer twee, Floricello 2 (v. Florencio), gereden door Andreas Helgstrand.

Emmelie Scholtens tijdens de ereronde met de 'bronzen' Dorado. ©Roland Hitze
Emmelie Scholtens tijdens de ereronde met de ‘bronzen’ Dorado. ©Roland Hitze

Vooraf waren de kaarten in het Nederlandse kamp vooral op Desperado (v. Vivaldi) gezet, die nu zevende werd. De titel bij de vijfjarigen was voor Scara Boa (Scolari x Wolkenstein II), onder het zadel van Lena Stegemann.

Bij de zesjarigen kwam de ruin Sa Coeur (Sir Donnerhall I x Don Davidoff) aan kop, gereden door Eva Möller. Beste Nederlandse combinatie was Mirelle van Kemenade-Witlox en Decor Cachet L (Jazz x Ferro) op plaats negen.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share