Drie titels voor teams RV Exloo op Hippiade

Share
  • 8 september 2013 19:36

door: redactie, 8 september 2013 19:36

ERMELO | Stegen.net
door: Lukas Wolf
Bij de vier- en zestallen presteerde de RV Exloo tijdens de Hippiade uitstekend. De Drentse vereniging behaalde drie titels.

Er reed zaterdag opnieuw een colonne auto’s met paardentrailers richting Ermelo voor de de Hippiade. Rijvereniging Exloo deed weer veelvuldig mee aan diverse onderdelen. Een zestal L paarden, een zestal Z paarden, een viertal Z kür op muziek en ook aan het verenigings kampioenschap mocht Exloo deelnemen, omdat in deze disciplines allemaal de Drentse titels waren binnen gehaald.

De succesvolle teams van de RV Exloo, met instructeur Koos Naber.

De succesvolle teams van de RV Exloo, met instructeur Koos Naber.

Bij het verenigings kampioenschap werden mooie prestaties geleverd en behaalde Exloo een mooie zesde plaats van de 24 deelnemende verenigingen. Het L zestal ging als eerste van start, onder begeleiding van commandante Ina Beuving reden de amazones Nienke Botterblom, Carmen Jager, Janneke Blom, Yvet Hooiveld, Jody Grasdijk, Janine Hooge en Kirsten Stuut een proef met een paar kleine haperingen. Met goede afstanden tussen de paarden en correct gereden figuren was het resultaat goed voor de eerste plaats met 69,40%. Kampioen!

Daarna was het Z zestal onderleiding van Koos Naber aan de beurt. Na enige spanning bij het koppaard werd na een tactische wissel begonnen aan de proef. De dames waren scherp en het ging super. Om in de woorden van Koos Naber te spreken ,,met de discipline van een korps mariniers en de souplesse van een balletgroep” reden de dames Marloes Leeman, Lisette Peeters, Ina Beuving, Ciska Grootjans, Anneke Roos, Nadine Veldhuis en Willemijn Wolf een mooie score van 69,80% bij elkaar. Het was genoeg voor de eerste plaats.

Aan het eind kreeg het publiek nog iets mooi te zien. De Kür op muziek voor Z viertallen. Deze bestond voor Exloo uit Ina Beuving, Lisette Peeters, Anneke Roos, Marloes Leeman, Ciska Grootjans en commandant Koos Naber. De dames hadden zelf de muziek uitgezocht en gemonteerd waarvoor een 8,5 op de scorelijst stond. Een zeer harmonieus geheel wat een uitmuntende waardering van de jury kreeg van maar liefs 73,58%. Onder luid gejuich van het publiek mocht ook dit viertal het kampioenslint in ontvangst nemen.

Het zestal van de PV Zuidenveld en instructrice Afiena Kommer.

Het zestal van de PV Zuidenveld en instructrice Afiena Kommer.

Bij de zestallen klasse M haalde de PV Zuidenveld uit Sleen de titel binnen en eindigde de ploeg van SEO uit Schildwolde op de tweede plaats, gevolgd door LR Nienoord uit Leek. Het team van de PV Zuidenveld bestond uit Claudia Blonk, Tessa Buursema, Petra Ensing, Edith Hoekstra-Schoon, Henk Schonewille, Antoinet de Koning-Hake en Petra Mol en natuurlijk instructrice en commandante Afiena Kommer.