Totilas onttroond door Palloubet als duurste paard ter wereld

Totilas onttroond door Palloubet als duurste paard ter wereld

25 september 2013 09:10 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

HANNOVER | Stegen.net | DPA
Totilas is niet langer het duurste paard ooit. De hengst bracht volgens onbevestigde berichten tien miljoen op. Maar de verkoop van springpaard Palloubet d’Halong heeft nu elf miljoen opgeleverd, zo melden bronnen aan het Duitse persburo DPA.

Janika Sprunger met het duurste paard ter wereld: Palloubet d'Halong.

Janika Sprunger met het duurste paard ter wereld: Palloubet d’Halong.

De tien miljoen die Paul Schockemöhle voor Totilas neertelde leek al een idioot bedrag, maar het sperma van de zwarte dressuurparel zorgt wel voor vette inkomsten. Dat zal bij Palloubet d’Halong zeker niet het geval zijn, want de tienjarige springcrack is al lang van zijn mannelijkheid beroofd en gaat als ruin door het leven. Palloubet zal gereden worden door Edwina Tops-Alexander.

Palloubet d’Halong was dit jaar het beste paard in the Furusiyya Nations Cups. Hij sprong altijd dubbel foutloos. In Aken werd hij tweede in de Grote Prijs onder de Zwitserse Janika Sprunger.