Aniek Diks veruit de snelste in Z-klasse bij NIC Assen

Share
  • 10 oktober 2014 01:06

door: redactie, 10 oktober 2014 01:06

blokjeASSEN | STEGEN.NET
Aniek Diks schreef donderdag tijdens het NIC Assen de klasse Z op haar naam. Ze was met Bonitha (v. Ustinov) ruimschoots de snelste in de barrage.

Aniek Diks rijdt Bonitha naar de zege in de Z-klasse.

Aniek Diks rijdt Bonitha naar de zege in de Z-klasse.
STEVEN STEGEN

Zestien combinaties keerden terug voor de barrage, waarin Diks de duidelijk de rapste was. De Brabantse amazone rondde het parcours foutloos af in 36,09. Daarmee was de amazone uit Vorstenbosch duidelijk sneller dan de nummer twee, Amanda Slagter met Vienna. De Groningse combinatie deed er 37,96 over. Chantal Regter uit Assen werd derde met Quilando.

Pech was er voor Job Oldenziel uit Gieten. Hij moest te voet de ring verlaten, nadat Ofichem’s Zairda plotseling kreupel bleek aan het linker achterbeen. Er gebeurden tijdens zijn rit geen opvallende dingen, mogelijk is Zairda gewoon ongelukkig geland.

Eerder op de dag werd de klasse M gewonnen door Jules de Bruijn. Hij reed een mooie barrage met De Beers VDL. Een prima tweede plek was weggelegd voor Marleen Schütte en de schimmel Bluebelle. De amazone uit Emmen lijkt eindeijk weer als vanouds te kunnen rijden, nadat ze in Geesteren haar sleutelbeen had gebroken. De breuk leek aanvankelijk spontaan te kunnen herstellen, maar later bleek alsnog een operatie noodzakelijk.

[wppa type=”thumbs” album=”17″ size=”auto”]Any comment[/wppa]