Gert-Jan Bruggink wint met Dejavu de German Classics

Share
  • 20 oktober 2013 15:52

door: redactie, 20 oktober 2013 15:52

HANNOVER | Stegen.net
Gert-Jan Bruggink heeft zondagmiddag de German Classics gewonnen. De 32-jarige ruiter uit De Lutte hield in de ‘winning round’ Ludger Beerbaum achter zich.

Gert-Jan Bruggink won met Dejavu de German Classics.

Gert-Jan Bruggink won met Dejavu de German Classics.

Bruggink reed met Primeval Dejavu al vroeg in de beslissende ronde en zette een foutloze rit in 32,44 neer. Daar kwam de concurrentie vervolgens niet meer aan. Ludger Beerbaum eindigde met Chaman als tweede (33,32) en de Zwitserse Alexandra Fricker reed met Albfuehren’s Paille naar het derde geld. Bruggink kwam begin september voor het laatst in actie met Dejavu in het Spaanse Gijon. ,,Dit was ons eerste indoor. Dit is geweldig”, aldus een blij Gert-Jan Bruggink.

Het basisparcours dat stond opgesteld was pittig. Daarom was het extra zuur dat Willem Greve de ‘winning round’ moest missen door een tijdfout. Hij reed Carambole foutloos rond, maar gebruikte 0,87 seconde te veel en werd daarmee nog 14e. Marc Houtzager liep met Sterrehof’s Uppity een springfout op en werd 22e.