Gert-Jan Bruggink verder zonder Primeval Dejavu

Gert-Jan Bruggink verder zonder Primeval Dejavu

19 maart 2014 15:02 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeDE LUTTE | STEGEN.NET | KNHS
Het nieuws lag al op straat, maar is nu officieel bevestigd: Primeval Dejavu (Heartbreaker x Ramiro) van Gert-Jan Bruggink is verkocht naar het oliestaatje Qatar.

Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu.

Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu.

Bruggink was met dit paard opgenomen in het Olympisch kader en zegevierde het afgelopen jaar in de Grote Prijzen van Frankfurt en Hannover en maakte ook deel uit van het Oranje kwartet dat in Gijon de landenwedstrijd won en in Dublin als tweede eindigde.

In beide landenwedstrijden noteerde deze combinatie een foutloze eerste manche en liep in de tweede ronde tegen een springfoutje aan. Ook werden ze in 2014 in Mierlo Nederlands Kampioen. Begin dit jaar eindigden Bruggink en Primeval Dejavu als tweede in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam.

Bruggink: ,,Voor mij is deze verkoop sportief gezien natuurlijk niet in mijn belang. Maar soms worden er bedragen voor paarden geboden waar je geen nee tegen kunt en mag zeggen. Dat was nu het geval en ik heb alle begrip voor de beslissingen die de eigenaren hebben genomen.”

Deel dit bericht