Carsten-Otto Nagel met Corradina winnaar Riders Tour 2013

  • 4 november 2013 10:00
door: redactie, 4 november 2013 10:00

MÜNCHEN | Stegen.net | DPA | KNHS
Carsten-Otto Nagel heeft het klassement van de Riders Tour gewonnen. De 51-jarige ruiter werd bij de afsluitende wedstrijd in München 15e met Corradina. Routinier John Whitaker won met Argento, terwijl Gert-Jan Bruggink Primeval Dejavu naar de vierde plaats stuurde. Bruggink werd derde in het klassement van de Riders Tour.

Carsten-Otto Nagel werd met Corradina 15e in München, maar won wel het totaalklassement van de Riders Tour.

Carsten-Otto Nagel werd met Corradina 15e in München, maar won wel het totaalklassement van de Riders Tour.

De Grote Prijs wordt verreden volgens een zelden toegepaste formule. De beste dertien combinaties van de eerste manche gaan van start in de tweede ronde. Maar alle combinaties vertrekken in die tweede ronde met een schone lei. Van de 49 starters wisten acht combinaties foutloos te blijven en vier liepen een strafpunt op voor het overschrijden van de toegestane tijd. Wout-Jan van der Schans was met Capetown de snelste combinatie met vier strafpunten en stond daardoor dertiende na de eerste manche. Ook in de tweede manche liepen ze tegen een springfout aan, waardoor ze als tiende eindigden.

[pullquote]Deze barrage paste Dejavu niet zo goed, hij houdt van lange lijnen.[/pullquote]Na de zege in de Grote Prijs van Hannover twee weken geleden was ook deze topklassering een bevestiging voor Bruggink dat hij op de goede weg is. ,,Misschien had ik in de laatste lijn een galopsprong minder kunnen maken, maar de tijd van Whitaker had ik nimmer kunnen verbeteren. Deze barrage lag Dejavu iets minder dan de barrage van Hannover, die we winnend wisten af te sluiten. Primeval’s Dejavu is een paard dat in een barrage van lange lijnen houdt en hierin zaten maar liefst twee roll-back’s en dat past hem niet. Wat wel jammer is was dat ik 0.02 seconden langzamer was dan Denis Nielsen. Als ik hem voor was gebleven, dan waren we tweede geworden.”

Voor Carsten-Otto Nagel was het de tweede keer dat hij ‘Rider of the Year’ werd. Eerder gebeurde dat al in 2008. ,,Het is een goed gevoel hier te winnen. De laatste jaren zat het niet mee, vanwege de problemen met het gebit van mijn merrie Corradina.”

Uitslag Grote Prijs München 2013

1. John Whitaker (Eng) – Argento – 0-33.32
2. Audrey Coulter (USA) – Acorte – 0-33.64
3. Denis Nielsen (Dui) – Come undone – 0-35.03
4. Gert-Jan Bruggink (De Lutte) – Primeval Dejavu 0-35.05
10. Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) – Capetown – 4-34.79
17. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) – Royal Dream – 4
19. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – Zenith SFN – 4