NIC Assen: Robert Vos met Carat winnaar ondanks springfout

  • 13 oktober 2013 11:26
door: redactie, 13 oktober 2013 11:26

ASSEN | Stegen.net
Op het nippertje wist hij zich als “lucky loser” voor de barrage te plaatsen, maar met opgeheven hoofd en breed lachend kon Robert Vos zaterdagavond tijdens het NIC Assen de piste verlaten. Met een prachtige barragerit wist hij de Gemeente Assen Prijs dik verdiend voor zich op te eisen. De ruiter uit Wierden had in Carat een betrouwbare viervoeter die hem in een erg snelle ronde de winst bracht. De combinatie won onlangs nog het hoofdnummer van het CSI Salland.

In deze wedstrijd in groepen, waarbij de snelste foutloze combinatie van ieder groep zich in ieder geval voor de barrage kon plaatsen, had Vos geluk. Hij had van de combinaties die slechts één fout hadden, de snelste tijd en ook hij mocht door naar de “winning round”.

Robert Vos won met Carat het hoofdnummer van het CSI Salland 2013

Robert Vos met Carat tijdens het CSI Salland 2013, waar het duo de Grote Prijs won.
FOTO: CSI Salland | Digishots

In het pittige basisparcours wisten diverse cracks het niet tot een foutloos eind te brengen. Ook Vos niet. ,,Maar”, liet hij na afloop weten, ,,Ik had het geluk dat ik de ene fout op de eerste hindernis maakte. Ik moest toen wel flink doorrijden om de snelste van de verliezers te worden.”

En dat lukte de Wierdenaar. ,,Ik had niet verwacht dat het basisparcours zo pittig was. Toen wij het lopend verkenden leek het niet zo moeilijk, maar eenmaal op het paard was het toch fors gebouwd.” In de barrage kreeg Vos te maken met elf tegenstanders, van wie de eerste drie niet foutloos de streep haalden.

Het was de Ier Denis Lynch die als eerste een prima barragerit zonder fouten voltooide. Op de rug van Offenbach du Granit liet hij de klok staan op 40.01. De direct na Lynch gestarte Tim Hoster kwam daar met Lertevangs Colier (Carano x Linaro) net niet aan: 40.86.

Robert Vos kwam daarna in de ring en verbeterde de tijd fors: 38.55. ,,Dit is echt het snelste paard op dit niveau. Daar ben ik van overtuigd. Verleden week won hij nog de Grand Prix in Mariënheem. Dit is een hele beste”, glunderde de winnaar na afloop.

De na Vos in de ring komende combinaties beten zich stuk op zijn tijd. De Italiaan Piergiorgio Bucci kwam nog wel in de buurt met Clever Girl (Cassini x Contender). Met zijn tijd, 40.55, bleef hij op de derde plaats steken. Hij kon niet voorkomen dat loco-burgemeester Albert Smit van Assen Robert Vos als winnaar mocht huldigen.

Albert Zoer

Opmerkelijk toeschouwer bij deze Gemeente Assen Prijs was Albert Zoer. De Drentse topruiter was vrijdag uit het ziekenhuis ontslagen, nadat hij woensdag plotseling was opgenomen. Zoer viel toen in een restaurant flauw en bleek na diverse onderzoeken een bloedpropje bij zijn hart te hebben. Zaterdagavond liep hij echter weer monter door de TT Hall. ,,Het gaat weer redelijk goed”, aldus Zoer. ,,Maar ik ben nog wel gauw vermoeid. Hopelijk gaat dat snel over en kan ik binnenkort zelf weer rijden.”