Pim Mulder wint met Amigo eerste zware treffen CSI Salland

Share
  • 4 oktober 2013 08:22

door: redactie, 4 oktober 2013 08:22

MARIËNHEEM | Stegen.net | Eqi-nieuws
Pim Mulder heeft donderdagavond de 1,40m Big Tour op naam geschreven op het CSI Salland in Mariënheem. Met zijn ogenschijnlijk niet snelle Amigo (v. Casco) won de ruiter uit Zwolle in een tijd van 29,81 seconden de over twee fasen verreden proef. Albert Zoer werd tweede, gevolgd door de Duitser Tim Hoster.

Pim Mulder met Amigo

Pim Mulder met Amigo (archief).

Normaal is Amigo vooral een puissancespecialist voor Pim Mulder, maar hij bleek in de eerste zware proef in manege Bartels ook snel te zijn en won hij 750 euro voor zijn ruiter. Albert Zoer ging met Abra Kadabra (v. Vancouver) in 31,35 seconden naar de tweede plek. Tim Hoster reed Jewel’s Exclusive Touch (v. Querlybet Hero) naar plek drie. Exlcusive Touch is een dochter van de wereldberoemde Olympisch kampioene van 1992 Classic Touch (v. Caletto II) onder Ludger Beerbaum.
De Nederlandse jeugd eindigde net onder het podium. Isabelle van Straaten werd vierde, Doron Kuipers vijfde, Kirsten Rikkert zesde en Hendrik-Jan Schuttert zevende.

Eerder op de dag won Michiel Brusse uit Wapserveen met Ursus de 1.35-rubriek. De Drentse combinatie wist Robert Vos met Zinius achter zich te laten. Gert van den Hof uit Slagharen zegevierde met Cordoba in het twee fasen 1.30. Ook Annet Willems-Vos pakte met Winnipeg een treffen over hindernissen van 1.30. Michiel Brusse eindigde hierin als derde met Santana.