archief
contact
+31 6 53239630

Ben Maher en Pim Mulder over muur van 2.15

Pim Mulder en Amigo zijn echte puissancespecialisten.

DE STEEG
Ben Maher en de verrassend sterke Pim Mulder deelden vrijdagavond de eerste prijs in de puissance. Beide ruiters overwonnen in de vierde barrage de enorme muur van 2.15 meter zonder problemen.

Pim Mulder en Amigo zijn echte puissancespecialisten.

Extra bijzonder is dat de schimmel van Pim Mulder nog maar zeven jaar is. Deze Amigo (Casco x Concorde) van fokker Hekking uit Mariënheem won vorig jaar ook al de puissance in Barneveld (1.90m) en Wierden (2.13m). ,,Dit was onze derde puissance. Vorige week belde ik EQ International of ik mocht mee rijden en dat kon met een wildcard. Ik wilde graag laten zien dat Amigo er makkelijk overheen springt. Hij liep er zo braaf naar toe, haast eng eigenlijk. Hij wandelt naar de muur alsof er niets staat. Het bijzondere is dat hij in de landelijke sport ook succesvol is. Hij kan erg snel zijn, een veelzijdig paard”, vertelt de ruiter uit Zwolle over de winnaar van de GMB-competitie voor zesjarigen.

Ben Maher zet Noctambule Courcelle alleen in voor dit soort zware proeven. Vorig jaar won hij de puissance ook al op Outdoor Gelderland. De derde prijs ging naar Anne-Liza Makkinga met de KWPN-hengst Tolan R (v. Namelus R), die op 2.15m een blok naar beneden schoof. Steven Whitaker schoot in de landing zelfs uit het zadel van Thalita (v. Monaco). Hevig strompelend begon hij aan zijn aftocht, waarna de Brit een theatrale buiging maakte naar de toeschouwers en vervolgens loepzuiver de ring uit liep.
[Stegen.net | Outdoor Gelderland]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel