Einde nadert voor studenten en personeel Hippisch Centrum Deurne

Einde nadert voor studenten en personeel Hippisch Centrum Deurne

7 november 2013 20:20 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

DEURNE | Stegen.net | Helicon
Het Hippisch Centrum Deurne neemt geen nieuwe leerlingen meer aan en sluit over drie jaar de deuren. Dat heeft het personeel donderdag te horen gekregen. Dat meldt Helicon op internet. Daarmee verliest Nederland een zeer bekend hippisch opleidingscentrum.

De huidige leerlingen van 'Deurne' kunnen hun opleiding nog afmaken.

De huidige leerlingen van ‘Deurne’ kunnen hun opleiding nog afmaken.

Volgens bestuursvoorzitter Ab Groen is het de bedoeling dat de huidige 450 studenten hun opleiding nog kunnen afmaken. Daarna stopt Helicon en staan de 60 werknemers op straat. Dat nieuws is hard aangekomen bij de betrokkenen.

De reden voor de sluiting van het opleidingscentrum is het dalende aantal studenten en de financiële situatie van het opleidingsinstituut. Ondanks de grote moeite om de inkomsten te verhogen, door onder andere het complex te verhuren, samenwerkingsverbanden aan te gaan en drastische kostenverlagingen door te voeren, komt komt NHB Deurne ieder schooljaar één miljoen euro tekort. ,,De conclusie doemde steeds duidelijker op”, vertelt Ab Groen. ,,We krijgen de exploitatie van NHB Deurne niet rond.”