Hippisch Centrum Exloo organiseert trainingsconcoursen

Share
  • 14 mei 2020 19:46

door: redactie, 14 mei 2020 19:46

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Officiële wedstrijden zitten er vanwege corona nog niet in, maar Hippisch Centrum Exloo biedt wel een alternatief aan iedereen die niet kan wachten om weer met z’n paarden op pad te gaan: trainingsconcoursen. Zondag 17 mei is de eerste ‘wedstrijd’ voor springruiters.

Het is de bedoeling om de springwedstrijden de komende tijd elke zondag en woensdag te houden. De dressuurcombinaties kunnen elke donderdag en zaterdag terecht op de mooie terreinen in Exloo.

De hesjes van de vrijwilligers.
📸 Facebook | Hippisch Centrum Exloo

Om deel te kunnen nemen aan de trainingsconcoursen is geen startpas nodig. Er zijn officiële juryleden, maar er wordt geen klassement opgemaakt en er zijn ook geen winstpunten te behalen.

Vrijwilligers, herkenbaar aan gele hesjes, zorgen voor een goed verloop van de trainingsconcoursen, waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Publiek is bij deze trainingswedstrijden niet welkom. ,,We zullen toch een keer weer moeten beginnen. Misschien moeten we er rekening mee houden dat dit voorlopig het ‘nieuwe normaal’ in de paardensport is. Voordat er weer publiek bij wedstrijden aanwezig mag zijn, gaat volgens mij nog wel even duren”, zegt Lieuwe Koopmans van Hippisch Centrum Exloo tegen RTV Drenthe.