GCT met bittere nasmaak voor Hans-Dieter Dreher

Share
  • 19 augustus 2014 23:06

door: KNHS, 19 augustus 2014 23:06

blokjeLONDEN | EQUNEWS
Afgelopen weekend zorgde de Horse Guard in London voor het ultieme decor voor de Longines Global Champions Tour. Op zaterdag was dit echter het moment van frustratie voor de Duitse springruiter Hans-Dieter Dreher. Op de rug van zijn statige viervoeter, Embassy II, sprong hij twee foutloze omlopen. Goed voor een ticket voor de ultieme barrage.

Echter stak de jury daar een stokje voor. Bij het verlaten van de wedstrijdring werd opgemerkt dat zijn paard aan het bloeden was ter hoogte van de spoor. Er werd beslist hem te diskwalificeren in de Grote Prijs. Meteen zag Dreher dan ook tienduizenden euro’s voorbij glippen.

Hans_Dieter_Dreher_Embassy_160_GP_GCT_Monaco_20122

Verder kreeg de Duitser nog een mondelinge waarschuwing. Volgens de jury was er echter geen sprake van paarden mishandeling. ,,Ja dit kan gebeuren. En we hebben Hans goed bestudeerd tijdens de opwarming. Er was geen enkele sprake van paardenmishandeling. Maar het FEI reglement is duidelijk omtrent deze zaken.”

dit is een extern bericht uit de rss-feed van : Equnews