Lucratieve zeges jarige Scott Brash in Global Champions Tour

Share
  • 23 november 2013 23:35

door: redactie, 23 november 2013 23:35

blokjeDOHA | STEGEN.NET | KNHS | GCT
De Britse ruiter Scott Brash won zaterdag op zijn verjaardag de Grote Prijs van Doha en ook het totaalklassement van de Global Champions Tour. Gerco Schröder werd in de Grote Prijs zesde met London en Maikel van der Vleuten achtste met VDL Groep Verdi.

Scott Brash was in de hoofdstad van Qatar de overtuigende winnaar en dat nog wel op zijn 28e verjaardag. In de competitie bezette hij de plaatsen tussen 1 en 8 en dat was voldoende voor de winst in het klassement. Al met al verdiende Brash 450.000 euro.

Scott Brash won op zijn verjaardag met Hello Santos de Global Champions Tour.

Scott Brash won op zijn verjaardag met Hello Santos de Global Champions Tour.

In Doha kreeg Brash veel tegenstand van Ludger Beerbaum, die met Chiara nog geen seconde toegaf. Marcus Ehning werd derde in deze Grote Prijs met Plot Blue. Gerco Schröder kreeg met London een springfout in de tweede omloop en eindigde als zesde. ,,We kregen de fout op een steilsprong, die als insprong van de dubbel fungeerde. Die steilsprong contrasteerde iets weinig met de bodem en ik heb voor mezelf het idee dat ik daar de oorzaak van de fout moet zoeken”, aldus Schröder.

Maikel van der Vleuten werd achtste. ,,Het waren twee geheel verschillende wedstrijden. Het basisparcours was technisch lastig en de hindernissen waren hoog en breed. In de tweede manche was het parcours iets eenvoudiger, maar stond de tijd behoorlijk krap. Zelf kreeg ik tweemaal een terugafstand, wat mij tijd koste. Daardoor moest ik aan het einde van het parcours iets meer tempo vragen en dat vertaalde zich in een iets platte sprong op de één na laatste hindernis. Met de achterbenen tikte Verdi net de voorste paal uit de lepels. Als ik het tempo niet iets had opgeschroefd had ik op zeker een tijdfout aan mijn broek gekregen. Mijn keuze was om toch proberen binnen de tijd te rijden.”